Breaking news

Cutremur de 6.1 grade în Argentina

După cutremurul devastator din Chile, un altul dar de intensitate mai slabă s-a produs în nordul Argentinei, soldat cu doi morți.

cutremur-2009Cutremurul din Argentina s-a produs la o distanță de 9 ore față de cel produs în Chile.Un expert al INPRES a precizat că seismul nu a avut nici o legătură cu cel din Chile. Este vorba despre un seism local, de suprafaţă, provocat de o falie geologică; în Chile, cutremurul a fost provocat de şocul dintre două plăci tectonice” a declarat expertul.

Unul din cei doi morți era un copil în vârstă de 8 ani iar cel de-al doilea un bărbat în vârstă de 70 de ani. ”Trei copii se jucau în momentul în care cutremurul a provocat prăbuşirea unui zid. Unul dintre copii a murit strivit de zid„, a afirmat Carmen Castillo, medic de gardă la spitalul din La Merced, localitate cu 10.000 de locuitori situat în provincia Salta, din nordul Argentinei. Ea a adăugat că şi ceilalţi doi copii au fost internaţi în spital, cu traumatisme ale membrelor inferioare.

Bărbatul a murit în urma prăbuşirii parţiale a casei sale din satul Potrero de Uriburu, aflat tot în provincia Salta. Fiica şi o nepoată a bătrânului au fost rănite, însă vieţile lor nu sunt în pericol, au declarat surse medicale.