214 de morți în Chile, în urma cutremurului

Numărul persoanelor decedate în Chile în urma cutremurului crește de la o oră la alta. În acest moment autoritățile chiliene au confirmat moartea a 214 de persoane. Vă ținem la curent cu ultimele știri legate de cutermurul devastator. din Chile. Cutremurul cu magnitudinea de 8,8  s-a produs în apropiere de coasta Chile, au anunţat autorităţile americane care au emis o alertă de tsunami care vizează Chile, Peru, transmite Realitatea tv, citând CNN.

CHILE-QUAKELa Santiago de Chile au fost înregistrate pene de curent, iar clădirile s-au zguduit aproape 30 de secunde. În urma cutremurului s-au produs valuri  e 1,3 metri înălime. Energia degajată de cutremur este de circa 64 de ori mai mare decât cea a seismului din 12 ianuarie, din Haiti, care a avut magnitudinea 7.

Se află sub supraveghere Columbia, Panama, Costa Rica, Antarctica şi Ecuadorul. Potrivit institutului american de geofizică, USGS, coasta Statelor Unite nu este ameninţată de un tsunami. Japonia a emis o alertă de tsunami pentru toată coasta Pacificului, au anunţat serviciile de meteorologie japoneze.

Potrivit USGS, cutremurul a avut magnitudinea 8,8 şi s-a produs la o adâncime de 59,4 kilometri, la ora locală 3.34 (8.34 ora României), în apropierea oraşului Concepcion, al doilea ca număr de locuitor din Chile.

Epicentrul a fost localizat la 91 de kilometri nord de oraşul chilian Concepcion, la 110 kilometri sud-vest de Talca, tot în Chile şi la 320 de kilometri sud-vest de capitala Santiago de Chile, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

>