Breaking news

Curtea de Argeș, leagăn al Monarhiei, sâmbătă la Kanal D

„ROventura” ne invită, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, să descoperim <România de la Argeș>.

Vom avea ocazia să descoperim împreună cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele „ROventura”, o minunăție de oraș, fostă capitală a Țării Românești și leagăn al monarhiei, Curtea de Argeș, un loc cu o sumedenie de povești de spus.

Legenda și istoria își dau mâna, la Curtea de Argeș, pentru o călătorie de neuitat. Biserica Domnească, prima oprire a roventurienilor, ne prezintă dovezile arheologice ale locului, care vin să ateste vechimea și continuitatea locuirii pe aceste meleaguri.  Odată ce pășim în biserică vom descoperi adevărate opere de artă, pentru că fiecare perete poartă câte o podoabă unicat.

Muzeul Municipal se află chiar peste drum de Curtea Domnească și expune, pe lângă cele peste 12 mii de piese, o seamă de manifestări culturale de excepție.

Un minunat popas ne va face să ne bucurăm de atmosfera fermecătoare a casei cu aspect de conac, din vecinătatea Curții Domnești, un cadrul perfect pentru o desfătare culinară, cu stofă regală.

Călătorii noștri ne vor purta pașii apoi către una dintre cele mai cunoscute și vizitate mănăstiri din România. Mănăstirea Curtea de Argeș, un impresionant lăcăș care ascunde splendide povești,iar fiecare detaliu, dezvăluie câte o curiozitate.

Detaliile sunt sculptate cu măiestrie în piatră iar ultima din cele trei restaurări ale bisericii s-a făcut în vremea regelui Carol I al României.

Aici, vestitul arhitect francez, André Lecomte du Noüy și-a pus amprenta pe lucrările de restaurare, la fel cum a făcut-o și la Notre-Dame, din Paris sau la Trei Ierarhi, din Iași. Ne bucurăm de ocazia unică de a admira această capodoperă, bine păstrată de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Nu ratați, sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

>