Breaking news

Curtea de Apel Piteşti interzice accesul la dosarul privind afacerea imobiliară a iubitului Ioanei Băsescu

Curtea de Apel Piteşti ascunde dosarul iubitului Ioanei Băsescu, avocatul Radu Pricop, în care i-a acordat o despăgubire de 10 milioane de  euro.

curtea de apel pitesti - radu pricopScandalos. Curtea de Apel Pitești, cea care i-a pus în brațe un cadou de 10 milioane de euro, avocatului Radu Pricop, interzice accesul la dosarul cu pricina.

Vâlcu Mariana, redactor șef Antena 1 Pitești a solicitat Curții de Apel Pitești accesul la dosarul în care instanța a acordat despăgubirea de 10 milioane de euro. Însă instanța spune că nu îi dă voie să vadă dosarul.

Referitor la solicitarea dvs adresată Curții de Apel Pitești prin care ați cerut să vi se aprobe accesul la studierea dosarului  nr. 1511/46/2011, vă facem cunoscut că pentru protecția intereselor legitime ale părților și buna înfăptuire a justiției, în temeiul art. 12 din Legea nr. 544/2001 se restrânge accesul mass-media la acest dosar. În urma unei solicitări exprese vă pot fi oferite informații în legătură cu această cauză sub forma unor comunicate de presă”, judecător Marius Andreescu, purtător de cuvânt Curtea de Apel Pitești.

Refuzul instanței de judecată  dă de înțeles că în acest dosar s-au produs fraude grosolane cu complicitatea judecătorilor. Așa se explică cum a fost posibilă o sentință de retrocedare a unor drepturi de cesiune prin falsificarea unui certificat de deces.

Cele 90,5 hectare de teren din comuna Ștefănești, județul Ilfov, moștenite de patru persoane din familia Brătienilor au fost retrocedate în mod fraudulos iar drepturile litigioase au fost cumpărate prin acte false.

Mai exact, Eleonora Brătianu, una din moștenitoarele terenului, a fost declarată în acte, de către samsarii care au cumpărat dosarul de la ceilalți trei moștenitori.

Femeia a murit în realitate doi ani mai târziu, pe 12 mai 2011. Certificatul de deces a fost prezentat miercuri seară, de Mihai Gâdea, la emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3.

În perioada în care s-a aprobat la ANRP, despăgubirea de 10 milioane de euro, președinte era Crinuța Dumitrean, iubita lui iubita lui Ioan Oltean, secretar general PDL. În timp ce vicepreședinte era Teo Nicolescu, avocat al moștenitorilor lui Brătianu și al lui Vișoiu Valentin, cel care a vândut 7,7% din dosarul de moștenitor, avocatului Radu Pricop, iubitul Ioanei Băsescu.

Așadar, pe lângă evaluarea uriașă făcută de firma Romcontrol, unde director este Cristian Paul, soțul deputatului PDL, Andreea Paul, cei implicați în despăgubire au falsificat și un certificat de deces.

Până acum ies la iveală fraude și decizii eronate realizate de instanțele de judecată din Pitești, de către Agenția de Restituire a Proprietăților și de către firma Romcontrol.

Mihai Gâdea a anunțat joi seară la emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, că Parchetul General s-a autosesizat cu privire la această retrocedare și a cerut televiziunii datele și actele pe care le dețin cu privire la certificatul de deces falsificat.