Breaking news

Curtea de Apel Constanța îl ține după gratii pe ginerele lui Bercea Mondial

loading...

Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, rămâne după gratii. Curtea de Apel Constanța a decis marți să anuleze decizia dată de Tribunalul Constanța pe 18 iulie 2014, prin care soțul Isaurei era trimis în arest la domiciliu.

mircea basescu - bercea mondial - baniGinerele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, rămâne după gratii întrucât magistrații Curții de Apel Constanța au admis, marți, recursul procurorilor DNA cu privire la decizia din 18 iulie a Tribunalului Constanța. Atunci instanța stabilise că Marius Constantin poate fi trimis în arest la domiciliu.

Numai că azi, judecătorii de la Curtea de Apel au schimbat decizia și ginerele lui Bercea rămâne după gratii în stare de arest preventiv. Decizia de azi a Curții de Apel Constanța este definitivă și irevocabilă.

Tot azi, magistrații au mai decis ca Ion Grinică Anghel, fiul lui Bercea Mondial, să nu părăsească ţara.

Marius Constantin se află în stare de arest preventiv din data de 30 mai 2014, când judecătorii de la Tribunalul Constanța au încuviințat arestarea preventivă pentru o lună de zile, pe motiv că l-a șantajat pe fratele Președintelui României, Mircea Băsescu.

În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro.
La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit împreună cu celelalte două suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.
Față de celelalte două persoane, inculpata Anghel Izaura și un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar”, se arată în ordonanța de reținere a DNA din data de 29 mai 2014.

loading...