Breaking news

Dan Voiculescu rămâne turnător la securitate

Dan Voiculescu, președintele de onoare al PC, rămâne turnător al securității. Așa a decis miercuri Curtea de Apel București.

dan voiculescuDan Voiculescu a colaborat cu securitatea, aceasta este decizia definitivă și irevocabilă a Curții de Apel București de miercuri.

Dan Voiculescu a cerut instanței, revizuirea sentinţei deoarece Mircea Dinescu, unul dintre membrii CNSAS, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Mircea Dinescu a fost unul dintre cei trei membri CNSAS care au votat în Colegiu pentru declararea lui Dan Voiculescu ca şi colaborator al poliţiei politice.

Însă, judecătorii au respins cererea lui Dan Voiulescu ca inadmisibilă. ”Respinge excepţia tardivităţii ca nefondată. Respinge cererea de revizuire formulată de revizuientul Dan Voiculescu ca inadmisibilă. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, este minuta Curţii de Apel Bucureşti.

Hotărârea de azi a instanței de ape vine după cea din 2010, când Curtea de Apel București a decis că Dan Voiculescu a avut calitatea de colaborator al securității in perioada regimului Ceaușescu.

Decizia de azi vine să o confirme și pe cea din 10 martie 2011, când Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că Dan Voiculescu a colaborat cu securitatea.

Potrivit informațiilor furnizate de CNSAS, Voiculescu a fost recrutat de Securitate în anul 1970 sub numele conspirativ de  ”Mircea” iar între 1973-1975, Dan Voiculescu a semnat notele informative cu numele “Felix”. Notele informative se refereau la cetăţeni străini, rude fugite din ţară şi un coleg de serviciu.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu a fost, între 1970-1982, şeful Departamentului Comerţ Exterior – Vitrocim, iar între anii 1982-1992 general manager al Biroului Bucureşti şi coordonator al proiectelor Internationale – Crescent Commercial& Maritime Ltd. Cyprus. Dan Voiculescu a declarat că va ataca decizia Înaltei Curți la CEDO.

Însă, decizia de azi a Curții de Apel București, poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte.