Breaking news

Curtea de Apel a anulat numirea companiei Franklin Templeton ca administrator al Fondului Proprietatea

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, anularea unei hotărâri AGA a Fondului Proprietatea prin care compania Franklin Templeton a fost numită administrator al fondului.

În urma deciziei definitive și irevocabile de miercuri a instanței, acţiunile Fondului Proprietatea  au fost suspendate de la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti.

Pe 6 septembrie 2010, actul constitutiv al Fondului Proprietatea a fost modificat, iar Franklin Templeton Investment Management Limited a fost numit administrator unic al FP.

Însă, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea acestei hotărâri, iar decizia este definitivă și irevocabilă.

În 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucureşti a constatat nulitatea absolută a hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Fondului Proprietatea de la acea dată, însă FP a contestat decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins recursul Fondului Proprietatea, menţinând astfel decizia din decembrie 2011 a Tribunalului Bucureşti. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este irevocabilă.

Fondul Proprietatea (FP) a fost înfiinţat de Guvernul României în decembrie 2005, pentru despăgubirea persoanelor ale căror bunuri au fost expropriate, în mod abuziv, de regimul comunist.

În cazurile în care restituirea în natură nu este posibilă, despăgubirea se face prin acordarea de acţiuni la Fondul Proprietatea.

>