Breaking news

Curtea de Ape Brașov a decis ca Remus Truică să rămână în arest la domiciliu

loading...

Curtea de Apel Brașov a respins sâmbătă, cererea DNA de arestare preventivă a omului de afaceri Remus Truică. Judecătorii au stabili ca afaceristul să rămână în arest la domiciliu.

remus truicaRemus Truică scapă încă odată de arestul preventiv. Judecătorii brașoveni au stabilit sâmbătă că nu se impune schimbarea regimului restrictiv, din arest la domiciliu în arest preventiv.

În schimb, Curtea de Apel Brașov a admis propunerea de prelungire a arestului la domiciliu cu încă 30 de zile pentru cei trei inculpați, Remus Truică, Prințul Paul și avocatul Robert Roșu, cercetați în dosarul Ferma Băneasa, a precizat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Dicu.

Mai stăm încă 30 de zile acasă. Aș fi vrut să fiu liber”, a declarat, la ieșirea din sediul Curții de Apel, Remus Truică.

Avocatul Prințului Paul a declarat că acesta a făcut contestație la măsura preventivă de prelungire cu încă 30 de zile a arestului la domiciliu.

“Prințul Paul a făcut contestație. Urmează să vedem ce va spune Curtea Supremă de Justiție”, a spus avocatul.

Remus Truică, Prințul Paul și avocatul Robert Roșu au fost audiați vineri, timp de trei ore, la Curtea de Apel Brașov, toți aflându-se din luna decembrie în arest la domiciliu.

Procurorii DNA au înaintat joi Curții de Apel Brașov referatul cu propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestarea preventivă în cazul lui Remus Truică, cercetat în dosarele privind retrocedarea nelegală unei suprafețe de 47 de hectare de pădure din Snagov și a Fermei Băneasa.

Remus Truică a fost cercetat inițial cu privire la retrocedarea Fermei Băneasa, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și dare de mită.

Procurorii DNA au dispus pe 2 februarie, pe baza noilor probe, punerea în mișcare a acțiunii penale față de Truică și pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor, comise în legătură cu retrocedarea nelegală a suprafeței de pădure din Snagov.

Procurorii Serviciului Teritorial Brașov al DNA au dispus extinderea anchetei în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa și față de fapte legate de retrocedarea nelegală a unei suprafețe de 47 de hectare de pădure, situată în localitatea Snagov, fiind plasați sub control judiciar Nicolae Jecu, fost prefect al județului Ilfov, și Apostol Mușat, fost primar al comunei Snagov.

loading...