Breaking news

Curtea a amânat pentru vineri, decizia privind legile de austeritate

Curtea Constituțională a decis să dea un verdict în cazul cazul contestației depuse de parlamentarii PSD, PNL și de secțiile reunite ale Înaltei Curți de Casație și justiție, cu privire la pachetul de legi privind tăierea pensiilor și salariilor bugetarilor, vineri.

CCJudecătorii Curții Constituționale s-au reunit astăzi de la ora 9.30 pentru a da un verdict asupra legilor austerității, însă după mai multe ore de deliberare cu ușile închise, și o pauză de o oră, magistrații au decis să amâne luarea unei decizii pe vineri, 25 iunie.

Dacă legile vor fi declarate neconstituționale, sau doar anumite prevederi din pachetul de legi este declarat neconform cu lega fundamentală, legile se vor întoarce la Parlament pentru rectificare, ceea ce înseamnă că nu vor putea produce efecte iar pensiile și salariile bugetarilor rămân intacte.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Sebastian Lăzăroiu,  a declarat că în cazul în care legile sunt declarate neconstituționale de Curte, guvernul va majora taxele și impozitele.