Breaking news

Cursurile au fost suspendate în 1425 de școli din 12 județe, din cauza zăpezii

Zăpada și viscolul închide tot mai multe școli în România. Potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene astăzi, 10 decembrie, până la ora 12.30, cursurile au fost suspendate în școli din 12 județe.

În 30 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, în timp ce în 12 judeţe aceasta este afectată de condiţiile meteorologice improprii.

Astfel, în două judeţe (Timiş şi Suceava) cursurile au fost suspendate integral în toate cele 1.425 de şcoli. Trei judeţe au raportat suspendarea activităţii şcolare în mai mult de 10 unităţi de învăţământ: Dâmboviţa – 20, Galaţi şi Prahova, ambele câte 14. În celelalte 7 judeţe (Iaşi, Buzău, Vâlcea, Arad, Caraş-Severin, Harghita şi Argeş) se înregistrează între 1 şi 5 şcoli în care nu se susţin cursuri.

La nivelul celor 12 judeţe menţionate mai sus, activitatea instructiv-educativă a fost suspendată sau afectată de căderile de zăpadă în 1.486 unităţi de învăţământ, numărul de elevil şi preşcolari afectaţi fiind de peste 200.000.

Acolo unde apar cazuri deosebite, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ.

Potrivit reglementărilor din domeniul învăţământului, cursurile neefectuate vor fi recuperate după un grafic aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

>