Breaking news

Cursuriautorizate.eu va ofera adoua sansa la cariera!

Cateodata cariera pe care ne-am ales-o initial nu este atat de fascinanta pe cat ne imaginam si in unele cazuri nu aduce nici macar o prea mare satisfactie financiara. Atunci cand simtim ca ne lovim de un zid profesional este mai bine sa apleam la platforme specializate precum cursuriautorizate.eu, care au rolul de a ghida participantii spre tipul de curs dorit. Nu este nicio rusine sa te recalifici, indiferent de varsta sau anii pe care i-ai dobandit deja la locul de munca actual. Atunci cand nu iti mai gasesti locul din punct de vedere profesional, este bine sa iei in considerare si alte optiuni de profesie sau meserie.
Participarea angajatilor la programele de formare profesionala continua aduce beneficii atat celui implicat direct in achizitionarea de competente, cat si a angajatorului. Indiferent de natura si ponderea lor, de categoria de personal din care fac parte, de varsta sau vechimea in companie sau in munca, angajatii manifesta din ce in ce mai mult interes pentru participarea la aceste programe de formare.
Iata mai jos cateva dintre principalele avantaje pe care le au acesti angajati:
-Actualizarea cunostintelor si deprinderilor specifice postului sau locului de munca;
-Perfectionarea pregatirii profesionale pentru ocupatia de baza;
-Cresterea calitatii produselor si serviciilor realizate;
-Adaptarea mai buna si mai rapida la cerintele postului / locului de munca;
-Imbunatatirea comunicarii cu colegii sau cu superiorii ierarhici;
-Asumarea de noi responsabilitati la locul de munca;
-Imbunatatirea managementului timpului;
-Cresterea satisfactiei pe post (cu conditia ca angajatii sa fie incurajati sa puna in practica cunostintele si abilitatile dobandite);
-Cresterea perspectivelor de promovare in munca si dezvoltarea carierei profesionale;
-Reconversia profesionala rapida in conditiile in care apar restructurari socio-economice;
-Facilitarea transferului si a utilizarii calificarilor in alte tari cu sisteme educationale si de formare diferite;
-Scaderea riscului de pierdere a locului de munca si a riscului de somaj.
Care sunt cele mai cautate cursuri de calificare?
-Agent de securitate;
-Lucrator in comert;
-Instalator instalatii tehnico-sanitare si gaze;
-Electrician;
-Faiantar;
-Parchetar;
-Sudor;
-Bucatar;
-Cofetar Patiser;
-Cosmeticiana;
-Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Foarte multi se orienteaza spre calificarea de inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Dar ce presupune aceasta functie?
-Asigura executia, organizarea, coordonarea activitatiilor pe linie de SSM, PSI;
-Intocmeste fisele individuale de instruire la angajare si face instructajul noilor angajati;
-Face verificari programate si neprogramate pentru urmarirea respectarii normelor de SSM, PSI, Mediu;
-Asigura insusirea si respectarea de catre tot personalul a prevederilor reglementarilor aplicabile ;
-Asigura eficienta activitatii Comitetului de Securitate si Sanatate in Munca si colaboreaza cu reprezentantii lucratorilor pentru realizarea programelor privind imbunatatirea conditiilor de munca;
-Asigura relatia cu cabinetele de medicina muncii;
-Intocmeste la termenele stabilite, informarile, rapoartele, declaratiile si situatiile cerute de coducerea societatii si de institutiile abilitate pentru activitatile specifice;
-Asigura gestionarea relatiei cu organele de specialitate (ITM, ISU, etc);
-Raspunde de mentinerea in stare de operativitate/intretinere a materialelor si mijloacelor de interventie la incendiu;
-Acordarea de consultanta departamentelor cu privire la reglementarile de SSM & PSI;
-Indeplineste orice alte atributii stabilite in sarcina sa de catre Directorul General.
Dincolo de prezentarea strict informationala, tehnica si cu trimiteri la normele legale, ar trebui expuse si avantajele practice ale unui job bazat pe specificul securitatii si sanatatii in munca:
-Efort fizic redus la indeplinirea sarcinilor de serviciu;
-Mediu de lucru calm, in interior, ferit de intemperii;
Un inspector SSM are obligatia de a completa hartii, dar se bucura si de privilegiul de a interactiona cu angajatii eliminand astfel monotonia. Exista posibilitati de traning, asadar si de clipe de relaxare in afara locului strict de munca, fiecare companie avand interesul de a-si trimite personalul la instruiri si perfectionari. Este de inteles de ce tot mai multe persoane doresc astfel de cursuri, mai ales cand rata de succes a cursurilor oferite de cursuriautorizate.ru este atat de mare.
Participarea la cursuri de calificare profesionala presupune dezvoltarea unor capacitati noi, schimbarea cunostintelor, comportamentului si motivatiei angajatilor existenti in scopul imbunatatirii echilibrului intre caracteristicile angajatului si cerintele locului de munca.
Schimbarile economice precum retehnologizarea sau reorganizarea unor ramuri de activitate economica au determinat modificari substantiale in cererea de forta de munca – ca nivel de calificare a angajatilor si de competente detinute de acestia. Din ce in ce mai multi angajatori constientizeaza importanta programelor de formare profesionala a resurselor umane ca element-cheie pentru cresterea productivitatii si competitivitatii.
Se dobandesc noi aptitudini sociale precum: interactiunea si comunicarea, activitati de relationare, coordonare, organizare, management, administrare, monitorizare, de lucru in echipa, managementul resurselor, utilizarea limbilor straine etc.
Se dobandesc notiuni de baza precum utilizarea calculatorului , controlul si monitorizarea functionarii noilor echipamente tehnice, activitatea intelectuala : activitati de inovare, identificare si solutionare de probleme etc.
Cursurile de formare profesionala nu sunt altceva decat procese care prelungesc sau inlocuiesc educatia initiala. Datorita acestora persoanele adulte isi dezvolta aptitudinile, isi imbunatatesc cunostintele, isi amelioreaza sau isi innoiesc calificarea tehnica sau profesionala, participa la dezvoltarea socio-economica si culturala.
Odata ce ati obtinut o noua calificare, veti avea acces catre alte cursuri de calificare care pana atunci nu va erau accesibile. In felul acesta ai putea obtine intr-un timp mai scurt calificari in diverse domenii care au legatura cu actualul tau loc de munca. Prin studii suplimentare veti avea mai multe oportunitati in cariera profesionala, ceea ce va ofera posibilitatea de a alege mai tarziu intre mai multe joburi din diferite domenii, care sa se potriveasca stilului tau de viata. Mai multe calificari profesionale inseamna mai multe posibilitati de angajare. Cursuriautorizate.eu va ofera noi sansa la un viitor mai bun!

>