Breaking news

Cursuri gratuite de competențe IT și consiliere în carieră pentru șomeri

Șomerii din București și Ilfov își pot dobândi competențe în domeniul IT urmând cursuri gratuite de calificare și consiliere în carieră.


cursrui ITPentru a putea urma cursurile gratuite de calificare în domeniul IT, șomerii trebuie să dovedească printr-o adeverință eliberată de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, că nu lucrează și că își au domiciliul în Regiunea București-Ilfov.

Prioritate la înscriere au șomerii de lungă durată – tinerii până în 25 de ani care sunt someri de minim 6 luni sau persoane peste 25 de ani care sunt șomere de peste 12 luni.

Cursurile se desfășoară pe parcursul a 3 săptămâni, în fiecare lună, în perioada februarie 2011 – februarie 2012, la Cotroceni Business Center.

La finalul cursului de competențe IT,  șomerii primesc un certificat de absolvire emis de CNFPA, recunoscut oficial în România și Uniunea Europeană.

Cei ce urmează cursurile de calificare vor învăța și tehnici fundamentale de integrare/reintegrare pe piața muncii, respectiv modul de elaborare a unui CV european, a unei scrisori de intenție în concordanță cu nevoile unei firme.

Prin intermediul chestionarelor de interese, participanților li se alcătuiește profilul de personalitate și sunt îndrumați spre domeniile ocupaționale compatibile sau în armonie cu tipul de personalitate identificat”, a declarat Alexandru Marinescu, consilier de carieră în cadrul proiectului.

Cursurile au drept scop evidențierea abilităților participanților prin jocuri de rol sau în echipă, simulări de interviuri sau pregătirea pentru interviu. Prin consilierea în carieră se urmărește constientizarea de către beneficiarii cursurilor a importanței construirii imaginii personale și a câștigării încrederii în sine.

Informatii suplimentare puteți obține pe site-ul www.tiurenlau.ro, pe site-ul oficial al proiectului www.actioneazaacumpentrutine.ro sau la telefon 021 410 3032 si prin e-mail:  office@tiurenlau.ro.

Cursurile de calificare sunt derulate de firma Tiurenlau Hotel Management SRL  în baza unui proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.