Breaking news

Cursele aeriene low cost se mută de azi de pe Aeroportul Băneasa pe Otopeni

loading...

Începând de azi, companiile aeriene low-cost își vor lua zborul de pe aeroportul de pe Aeroportul Băneasa, care devine astfel o aerogară destinată exclusiv zborurilor business.

Toate cursele low cost de pe Băneasa vor fi mutate începând de azi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni. Această mutare va duce la o creştere cu 45% a traficului pe acest aeroport. Astfel că numărul pasagerilor va crește pe Otopeni de la 14.000 la 20.000 de persoane zilnic.

Companiile low-cost susţin că mutarea curselor de pe Aeroportul Băneasa pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni va duce la scumpirea biletelor cu circa 4%, echivalentul a 6 euro.

Ca urmare a acestei schimbări, CFR a decis să reintroducă începând cu 23 martie trenul Henri Coandă Express a cărui circulaţie fusese sistată în luna ianuarie, din cauza pierderilor de circa 100.000 euro pe lună.

Henri Coandă Express, cu o capacitate de 70 de locuri, va fi testată în următoarele două luni cu trenuri din oră-n oră în intervalul 6.25 și 21.24. Dacă nici după aceste două luni de testări, cursa nu va deveni profitabilă, aceasta va fi din nou sistată.

 

 

 

loading...