Breaking news

Curățenia în domeniul HoReCa – care sunt noile reglementări în ceea ce privește igiena și curățenia

produse curatenie profesionale

Sursă: Unsplash.com

Chiar dacă pandemia a afectat foarte mult afaceriile din domeniul HoReCa, ducând la scăderi drastice ale clienților, în momentul ridicării restricțiilor, lucrurile au început să revină, cât de cât, la normal. Cu toate acestea, pentru ca afacerile să funcționeze, este important ca acestea să respecte cu seriozitate reglementările în ceea ce privește igiena și curățenia, foarte importante pentru a preveni apariția situațiilor neplăcute și preîntâmpina, spre exemplu, amenzi și chiar închiderea localului și sistarea afacerii.

Reglementări în ceea ce privește igiena și curățenia

Când vine vorba de igienă și curățenie, este evident faptul că acestea trebuie nu doar să fie asigurate de către un personal calificat, care să se ocupe, în permanență, de îndeplinirea celor mai bune condiții de igienă. Bineînțeles, pe lângă echipamentul necesar și utilizarea unor produse curatenie profesionale, este necesar ca suprafețele și spațiile să fie dezinfectate în mod constant, indiferent de fluxul de clienți, de cel puțin câteva ori pe zi:

  •       Personalul trebuie să se ocupe în permanență de asigurarea celor mai bune condiții de igienă și siguranță în ceea ce privește întrebuințarea și utilizarea spațiilor care, în mod obișnuit, sunt caracterizate printr-un flux mare de clienți;
  •       Sala de mese trebuie să dispună în permanență de soluții utilizate în procesul dezinfectării mâinilor, pe bază de etanol sau alți compuși chimici cu efect bactericid;
  •       Toaletele trebuie să fie dezinfectate optim, folosindu-se produse pe bază de agenți chimici capabili să asigure o bună dezinfecție. De asemenea, trebuie să dispună în permanență de role de hârtie, săpun, dezinfectat, șervețele din hârtie sau uscatoare maini, astfel încât clienții să-și poată asigura o dezinfectare corespunzătoare;
  •       Toate celelalte arii ale localului trebuie delimitate strict de zonele în care, spre exemplu, se prepară mâncarea, se depozitează aceasta sau se aruncă resturile menajere;
  •       Spațiul trebuie optimizat astfel încât să poată asigura, pe cât este posibil, un contact cât mai redus între clienți și o limită de distanțare pentru a preveni situațiile neplăcute.

Norme ale curățeniei în domeniul HoReCa

Indiferent de tipul afacerii HoReCa, este vital să fie asigurate cele mai serioase, optime și de calitate condiții de curățenie și igienizare, astfel încât clienții să se simtă întotdeauna nu doar în siguranță, ci și confortabil. Chiar dacă restricțiile au dus la funcționarea deficitară a unor astfel de afaceri, odată cu ridicarea acestora omaneii au început să iasă și să călătorească mult mai mult, însă nevoile de siguranță încă au rămas viabile. Din acest motive, este important ca afacerile din domeniul HoReCa să îndeplinească fidel normele curățeniei:

  •       Curățenia nu doar că trebuie să fie parte integrantă din fiecare zi, dar trebuie și să fie făcută cu profesionalism și seriozitate, astfel încât clienții să se bucure în permanență de cele mai bune condiții de igienă și siguranță;
  •       Curățenia ar trebui să fie realizată de către o echipă profesională, care utilizează echipament corespunzător, soluțiile potrivite și igienizează fiecare suprafață și spațiu din incintă;
  •       Curățenia trebuie să fie făcută în toate încăperile, nu doar în cele frecvente în mod uzual.