Breaking news

Cumpara Armagnac de la producatori renumiti de pe 24drinks!

Nimic nu se compara cu placerea de a degusta un pahar de armagnac dupa o cina copioasa sau de a degusta un pahar cu prietenii apropriati. Adevarul este ca noi oamenii, inca de cand am descoperit bauturile alcoolice, le-am asociat cu interactiunea sociala, iar in anumite cazuri un pahar de whisky sau armagnac poate fi chiar benefic.
Pe site-ul 24drinks.ro, clientii pot sa descopere o gama vasta de bauturi armagnac de la producatori de renume precum Comte de Lauvia sau Marquis de Montesquieu.
Cognac si Armagnac sunt branduri franceze de alcool, obtinute din struguri de vin alb. Nu este surprinzator fatul ca Cognacul este facut in Cognac, iar Armagnac se face in Armagnac, in regiunea Gasconia. In timp ce cele doua au multe similitudini, au si unele diferente. Atat Cognacul, cat si Armagnac sunt obtinute dintr-un vin special. Cu toate acestea, Cognac foloseste de obicei doar strugurii Ugni Blanc, in timp ce Armagnac foloseste trei soiuri suplimentare de struguri: Folle blanche, Colombard si Baco Blanc. Acest vin subtire este apoi distilat pentru ambele branduri. Cognacul parcurge doua runde de distilare in liniile de pot, in timp ce Armagnac trece printr-o singura coloana. Aceasta diferenta de proces afecteaza foarte mult produsul final. Gasconia, casa bauturii Armagnac, este o regiune identica cu o mare parte din Franta, care se bazeaza atat pe productii locale, sezoniere, cat si pe productii aduse din import.
Armagnacul este adesea distilat pentru a fi mai scazut in alcool decat Cognac. In timp ce Armagnac poate fi imbatranit timp de cel putin un an pentru a atinge standardul VS ( very special- foarte special), aceasta fiind cerinta de imbatranire cea mai stricta, Cognac trebuie sa imbatraneasca cel putin doi ani. De fapt, desi puteti avea Armagnac dezactivat din punct de vedere tehnic, nu exista niciun astfel de coniac. Cand vine vorba de imbatranire, Cognac se pastreaza de obicei in butoaie de stejar Limousin / Tronçais, in timp ce Armagnac poate fi imbatranit si in butoaie de stejar Gascon. Ambele branduri sunt vandute fie ca vinuri, cat si pentru amestecuri, desi sunt adesea amestecate.
Chiar daca sunt obtinute din struguri, atat Cognacul, cat si Armagnac sunt arome puternice, grele, pe care va sfatuim sa le consumati cu atentie. Cand degustati Armagnac, un truc este sa plasati degetul in pahar si apoi sa-l asezati ulterior pe palma. Odata ce lichidul s-a evaporat, mirositi-l aproape: ar trebui sa puteti detecta fructe uscate, cum ar fi caisele si smochinele, sau poate un pic de macese silemn dulce. Va recomandam un pahar de armagnac la sfarsitul unei mese, poate intr-un pahar incalzit sau cu putina crema si ou intr-un cocktail flip.
Diferenta gustului rezulta partial din concentratia de alcool. Armagnac tinde sa iasa in proportie de aproximativ 52–60% alcool in volum. Cu exceptia cazului in care este amestecat sau imbuteliat la o rezistenta a butoiului, acesta va fi de obicei diluat la aproximativ 45-47% cca.
Cognacul, pe de alta parte, este distilat de doua ori intr-o oala nemiscata, ceea ce o aduce la aproximativ 70% alcool in volum. De obicei, este diluat si imbuteliat la 40%. Specialistii spun ca dilutia suplimentara contribuie la senzatia mai usoara a Cognacului.
Adevaratii consumatori de armagnac se vor putea bucura de colectia de Armagnac de la 24drinks.ro, deoarece prezinta o gama vasta de sticle Marquis de Montesquieu.
Un amestec de struguri Ugni Blanc si Folle Blanche, si astfel mai floral si fructat decat pamantesc, Montesquieu depaseste in mod clar cerintele de varsta minima cu amestecul sau VSOP. 24drinks.ro isi selecteaza brandy-urile sale constitutive pentru a sublinia aceste elemente, astfel incat exista bauturi create din fructe proaspete si fructe uscate din belsug, dantelate cu panglici de caramel dulce si vanilie picanta.
Montesquieu mentine o relatie cu mai multi cultivatori atat in zonele Bas Armagnac, cat si in Tènaréze, acest lucru oferind o profunzime si o varietate mai mare in amestecurile lor, deoarece fiecare zona are soluri diferite si caracteristici diferite.
Fondatorul Marquis de Montesquieu are propria sa pretentie asupra istoriei. El a fost un descendent direct al celui mai cunoscut reprezentant al marii familii Montesquieu, care a exercitat puterea in regiunea in care tara basca si Franta s-au intersectat: nimeni altul decat Pierre Montesquieu d’Artagnan insusi, al regelui muschetar, un personaj actual care a devenit mai faimos in romanul arhicunoscut al lui Alexandre Dumas. Familia avea, de asemenea, numerosi baroni, conti, episcopi si generali prezenti. Asadar, renumele familiei este extrem de important si o garantie a calitatii bauturii.
Cum bem armagnacul?
Asigurati-va ca sticla este la temperatura camerei inainte de servire. Dupa ce a fost turnat in pahar, cupati paharul cu palma pentru a incalzi usor bauatura. Acest lucru va permite ca aromele sa se evidentieze si sa sporeasca experienta de baut. Cu toate acestea, alte soiuri sunt mai placute la gust cand sunt usor refrigerate. Efectuati unele cercetari in ceea ce priveste armagnacul special inainte de a servi. Indiferent de temperatura, Armagnac trebuie servit intr-un snifter cu pahar subtire sau un pahar de vin pentru a aduce aromele mai aproape de nas.
Exista o stiinta intreaga in spatele consumului de Armagnac. Acesta se consuma, de obicei, cu un trabuc. Cu toate acestea, totul se reduce la preferintele fiecarui consumator. 24derinks.ro recomanda sa contrastam aromele trabucului si ale bauturii, in loc sa incercam sa le facem s fie identice. Spre exemplu, savurati un Armagnac fructat cu un trabuc mai picant pentru un echilibru frumos.
Tinand cont de aceste sfaturi si de calitatea soiurilor de armagnac de la 24drinks.ro puteti beneficia pe deplin de aromele intense din aceasta sticla de bautura. 24drinks.ro este leader in comrrcializarea bauturilor spirtoase de calitate!

>