Breaking news

Cum trebuie montate pompele de apa de suprafata?

Indiferent daca vorbim despre sistemele de alimentare cu apa noi sau existente, indiferent daca avem in vedere domeniul casnic sau cel industrial, pompele de apa de suprafata se dovedesc a fi solutia ideala pentru furnizarea de apa catre punctele de consum. Pompele de apa de suprafata sunt extrem de robuste, sunt construite in mod ergonomic, sunt foarte usor de transportat si foarte facil de pus in functiune.

Pompele de apa functioneaza pe principiul aspiratiei apei pentru a o transporta ulterior catre locul de consum. Exista diferite modele de pompe de suprafata, iar printre cele mai folosite astfel de echipamente sunt cele centrifugale. In acelasi timp exista si astfel de pompe de apa cu motoare monofazata si motoare trifazate, cu un singur rotor sau multietajate. Pentru a beneficia de functionalitatea pompelor de apa de suprafata este foarte important ca acestea sa fie montate si instalate corespunzator.

In ceea ce urmeaza vei putea regasi cateva sfaturi utile in ceea ce priveste montarea acestor pompe de suprafata. Un prim sfat il reprezinta pozitionarea si fixarea pompei pe o suprafata plana si cat mai aproape de sursa de apa. Este importanta respectarea distantei minime fata de pereti, iar conexiunea dintre tevi trebuie sa asigure o etansare cat mai buna pentru a se evita infiltrarea aerului fals in conducta de aspiratie. Aerul fals ar putea influenta negativ functionarea pompei de apa. Pentru pompele de suprafata etanseitatea pompei este asigurata de etansari mecanice.

O alta recomandare din partea specialistilor este aceea de a folosi o clapeta de sens si un filtru pentru teava de aspiratie astfel incat sa fie evitata dezamorsarea pompei si patrunderea corpurilor straine in pompa. In cazul tevii de refulare la iesirea din pompa este indicata montarea unei supape anti-retur pentru a se evita intoarcerea apei catre put sau rezervor, dar si a unor robineti de izolare si golire pe perioada rece a anului. Tevile trebuie montate astfel incat greutatea lor sa nu fie resimtita de catre corpul pompei de apa. Coturile trebuie evitate pe circuitul de aspiratie, la fel cum se recomanda evitarea tevilor subdimensionate sau a furtunurilor pentru aceasta portiune.

Caminul unde urmeaza a se monta pompa de apa trebuie sa fie protejat impotriva inundatiilor si impotriva inghetului, dar in acelasi timp trebuie sa asigure o aerisire potrivita naturala sau cu ventilator pentru a nu aparea condensul. Tevile folosite trebuie sa aiba diametrul optim si in acelasi timp sa fie cu racorduri filetate pentru a fi insurubate eficient in racordurile de aspiratie, respectiv de refulare la nivelul pompei de apa de suprafata.

Acestea sunt principalele recomandari atunci cand vorbim despre montarea pompelor de suprafata. Daca preferi sa lasi in seama profesionistilor in pompe de apa montarea unei astfel de pompe de suprafata, atunci trebuie sa stii ca poti apela la serviciile celor de la HidroPompe. Aceasta firma comercializeaza o gama diversificata de pompe de apa si de accesorii pentru aceste echipamente, inclusiv diferite modele de etansari mecanice. In acelasi timp asigura servicii de consultanta pentru alegerea pompelor de apa, dar si servicii de montaj profesional pentru aceste echipamente. Pentru detalii suplimentare acceseaza www.hidropompe.ro.

 

>