Breaking news

Cum te pregătești pentru prima chirie

După ce ai terminat facultatea și nu mai poți să stai ca cămin și nici nu vrei să te muți înapoi acasă la părinți, singura ta variantă de locuire este chiria. Dacă ai deja un loc de muncă suficient de bine plătit poți să încerci să îți cumperi un apartament. Însă această decizie luată la o vârstă foarte fragedă te poate ține în loc, în sensul că nu poți profita de oferte de muncă în alt oraș sau vei rămâne mai mult la un loc de muncă chiar dacă nu ai oportunități.

Cum te pregătești pentru prima chirieAstfel, chiria este sfântă. Însă, atunci când te muți pentru prima oară cu chirie trebuie să ai niște bai puși deoparte pentru primele 2 luni de chirie și taxa care ți-o va cere agentul imobiliar. Dacă ți se par prea mulți bani la început, poți să accesezi împrumuturile până la salariu care se transmit imediat în cont (pikavippi heti tilille).

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în vedere pe lângă confortul tău este suma de bani pe care o poți plăti în fiecare lună, deoarece vei fi legat de această sumă o perioadă. Pentru a plăti o chirie mai mică poți să împarți apartamentul cu niște prieteni. Dar în acest caz, confortul tău va avea de suferit. Idel ar fi să închiriezi singur pentru a nu fi deranjat, deoarece viața unui om care muncește în fiecare zi full-time este mult mai stresantă decât cea dă cămin, ceea ce înseamnă că vei avea nevoie de liniște și relaxare.

Atunci când îți alegi zona în care vrei să închiriezi un apartament, trebuie să iei în considerare zonele din oraș pe care le frecventezi. Idel ar fi să găsești un apartament pe lângă locul în care muncești sau care măcar are o linie de transport directă spre acesta. Dacă trăiești într-un oraș mai mare, transportul ar trebuie să fie un punct de interes foarte important atunci când vrei să închiriezi. Accesibilitatea, de altfel, este foarte importantă în special pentru un tânăr. Pentru că viața socială primează la 20 de ani, ar trebui să te orientezi după zone în care poți ieși în oraș fără să trebuiască să petreci ore în mijloace de transport.

Este indicat să nu lași confortul să aibă de suferit în acest proces. Chiar dacă nu vei petrece mult timp acasă, este foarte important să te simți bine acolo, chiar dacă nu este casa ta. Un loc curat și plăcut poate deveni oaza ta de liniște. Acasă te vei refugia atunci când ai probleme și tot acasă te vei întoarce după o zi istovitoare de muncă. Nu ar trebui să adaugi la programul tău deja încărcat repararea mobilei și alergatul gândacilor.

Sunt mulți, care din cauza avansului mare nu se mută în apartamente în care să se simtă bine. Dacă ești în situația de a nu avea suficienți bani pentru a plăti două – trei chirii în avans și agentul imobiliar, poți accesa un împrumut fără dobândă (koroton laina). Astfel, te vei putea muta în apartamentul visurilor tale și vei evita problemele mici și enervante pe care un apartament nemodernizat le presupune.