Cum te poate ajuta kinetoterapia să-ți îmbunătățești mobilitatea și calitatea vieții

Încerci să te recuperezi după un accident sau traumatisme? Te confrunți cu depresia? Suferi de anxietate, stres cronic? Te lupți cu kilogramele în exces? Suferi de spondiloză cervicală sau sciatică? 

Un răspuns la aceste probleme poate fi kinetoterapia, sub forma unei terapii complementare ce îți poate grăbi recuperarea în multe dintre cazurile prezentate mai sus, dar și în multe altele. 

Cunoscută și sub denumirea de gimnastică de recuperare, kinetoterapia presupune un ansamblu de proceduri și exerciții fizice susținute de specialiști care pot contribui cu succes la tratarea, dar și prevenirea multor afecțiuni. 

          Cum te ajută această terapie prin mișcare?

Rezultatul exercițiilor fizice pe care le efectuezi cu ajutorul kinetoterapeuților este creșterea rezistenței fizice și a mobilității. 

De exemplu, dacă ai fost diagnosticat cu o afecțiune a coloanei, kinetoterapia acționează la nivelul deficitelor, antrenând musculatura spatelui pentru susținerea corectă. 

            Ce presupune concret kinetoterapia? Ce exerciții sunt efectuate?

        În timpul ședințelor de terapie prin mișcare, te vei simți ca la sala de fitness/gimnastică, pentru că poți lucra, în funcție de suferințele tale, cu spalier, greutăți, minge, bandă elastică sau prin mișcări de gimnastică individuală.

               Pentru cele mai bune și rapide rezultate, sunt recomandate și alte proceduri pentru a fi combinate cu kinetoterapia. Ne referim la reflexoterapie, masaj terapeutic și altele, în funcție de indicațiile specialiștilor. 

              Când îți este recomandată kinetoterapia?

  • Dacă suferi de boli ale aparatului locomotor, entorse, luxații, fracturi, edem, sciatică, hernie de disc. 
  • Suferințe reumatice, precum artrita, poliartrita reumatoidă
  • În caz de cifoze, scolioze, atât la adulți, cât și la copii
  • În caz de stres, depresie, anxietate
  • Obezitate
  • Afecțiuni ale aparatului respirator: astm, BPOC

      Acestea sunt doar câteva afecțiuni pe care le poate trata kinetoterapia, însă terapia prin mișcare are un spectru mult mai larg de suferințe fizice și psihice. 

         Mai mult de atât. Această terapie este indicată și viitorarelor mămici și celor care tocmai au născut, desigur, la recomandarea medicului de familie și ginecologului. 

Cum te ajută kinetoterapia dacă ești o persoană vârstnică?

            Îți poate ameliora durerile resimțite din cauza afecțiunilor specifice vârstei. Te poate ajuta să te bucuri de un tonus muscular de invidiat. Îți poate îmbunătăți echilibrul și mersul. 

         Și cel mai important rezultat este că îți poate reda pofta de viață acolo unde nu există în cantitate suficientă. 

Cum te ajută kinetoterapia dacă te confrunți cu problema kilogramelor în exces?

      Alături de o dietă recomandată de un nutriționist, un program de kinetoterapie te poate însoți în lupta cu această problemă. Mai mult de atât. În combinație cu alte proceduri, poate ameliora aspectul celulitic și vergeturile.

 Poți beneficia de kinetoterapie la domiciliu?

          Sigur că da. În situația în care nu poți ajunge tu, ori pentru că timpul nu îți permite, ori pentru că te afli în imposibilitatea de a te deplasa, poți beneficia de kinetoterapie la Bucuresti, clinica Fiziolife Medica. Tot ce trebuie este să accesezi fiziolife.ro și să completezi formularul online de programare, urmând să fi contactat de clinică pentru a stabili împreună etapele kinetoterapiei la domiciliul tău.

      Beneficiază la domiciliu de kinetoterapie, dar și de alte proceduri recomandate de către specialiști.

            În funcție de recomandările medicale, radiografii, dar și alte investigații, îți este evaluată starea fizică, intensitatea durerii, mobilitatea, dar și alți parametri. După evaluarea complexă, se stabilește un plan de tratament pe care tu decizi să îl urmezi pentru recuperare. 

Sursa foto: fiziolife

>