Breaking news

Cum te asiguri de autenticitatea argintului?

Bijuteriile de argint sunt o alegere rafinată, care conferă o apariție elegantă și  minimalistă, potrivită oricărei ținute și în orice context social. Dacă îndrăgești inelele sau pandantivele din argint, cu siguranță îți dorești să te bucuri de produse originale atunci când le achiziționezi. 

Este relativ ușor să îți dai seama de calitatea pieselor din argint atunci când le cumperi. Acest metal ușor se poate deforma cu ușurință, iar dacă nu este veritabil, aspectul său se poate deteriora în timp. 

În rândurile de mai jos îți dezvăluim câteva criterii pe care să le ai in vedere, astfel încât să te asiguri de autenticitatea obiectelor tale din argint.

Caută marcajul de pe bijuteriile de argint

Argintul este un metal prețios, fiind utilizat din cele mai vechi timpuri pentru realizarea de bijuterii deosebite. Acesta este ușor de prelucrat, dar fiindcă se poate deteriora și deforma ușor la purtare, în componența sa se introduc alte tipuri de   materiale – cel mai adesea cupru – pentru a-i spori rezistența. 

Din acest motiv însă, argintul se poate falsifica destul de ușor, așa încât un prim sfat pe care ți-l oferim pentru a fi sigură de autenticitatea obiectelor pe care le achiziționezi este să cauți marcajul inscripționat pe acestea. Bijuteriile veritabile au însemnul ”925” sau ”Sterling”, introdus discret, puțin vizibil pe una din suprafețele lor. Acest marcaj compus din trei cifre indică procentul de argint pur dintr-un kilogram de aliaj, mai exact 925‰ argint fin și 75‰ Cu, fiind cel mai des utilizat pentru cei care comercializează obiecte din argint autentice.

Cumpără bijuterii de argint din surse sigure

Pentru a te bucura de bijuterii de argint autentice, unul dintre cele mai bune sfaturi pe care ți le oferim este să le achiziționezi întotdeauna din magazine specializate, și de la branduri de încredere. Alege un furnizor cu reputație, și astfel vei fi sigură de calitatea produsului cumpărat. Dacă îți dorești de exemplu inele, brățări sau talismane originale Pandora, vizitează magazinul online pentru a-ți alege modelele favorite și a te asigura totodată de autenticitatea produselor. 

Verifică modul în care oxidează argintul în aer

Este binecunoscut faptul că argintul oxidează la suprafață, datorită proprietăților sale. De aceea, nu trebuie să te îngrijorezi dacă observi că, între caneluri sau filigran în special, apar mici suprafețe înnegrite. Din contră, acesta este un indicator al faptului că bijuteriile tale sunt din argint pur, de 925‰, în combinație cu 75‰ cupru, adică cele recomandate de către producătorii de produse de cea mai bună calitate. 

Testează felul în care se comportă argintul 

Există mai multe modalități prin care poți testa singură felul în care se comportă bijuteriile tale originale în raport cu alte substanțe. De exemplu, dacă aplici o picătură de oțet de masă pe o mică zgârietură pe care ai făcut-o pe suprafața lor, vei vedea că se va forma o spumă de culoare verde, în cazul în care argintul nu este veritabil. Materialul pur, de calitate nu își schimbă culoarea la contactul cu o astfel de soluție.

Ține cont de aceste modalități de a verifica autenticitatea bijuteriilor tale de argint. Poți cere oricând și ajutorul unui expert bijutier dacă ai îndoieli, însă aceste metode simple îți pot garanta oricând faptul că obiectele pe care le-ai achiziționat sunt  veritabile, și astfel poți avea certitudinea că ai făcut alegeri inspirate. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/jKvwtbrxzdY

>