Breaking news

Cum te ajută supa de pui de țară în combaterea simptomelor răcelii

La primul semn al racelii corpul incepe sa „lucreze ore suplimentare” pentru a lupta impotriva cauzelor aparitiei racelii, iar acest lucru necesita un consum crescut al energiei. De asemenea, atunci cand suntem bolnavi pofta de mancare scade, deci este important sa consumi alimente bogate in nutrientii necesari racapatarii sanatatii corpului.

Supa de pui de tara este o sursa excelenta calorii sanatoase, ce sunt usor de mancat si digerat, avand o multime de beneficii nutritionale pentru sistemul imunitar care se ocupa cu combaterea bolilor.

Alte ingrediente cheie ale supei de pui de tara includ ceapa, usturoiul, cartofi, morcovi si telina, care adauga aroma si o doza sanatoasa de nutrienti, ce sunt vitali pentru un sistem imunitar care functioneaza bine. Ele pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamatiei din organism, ceea ce, la randul sau, poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate racelii.

Conform specialistilor, supa de pui de tara este perfecta pentru a combate raceala si datorita unui aminoacid prezent in carnea de pasare, numit cisteina, care ajuta la imbunatatirea imunitatii, reducerea mucusului din caile respiratorii si inhiba abilitatea virusilor de a se inmulti in corp.

Cand gatesti supa de pui de tara folosesti si oasele cu tesut articular, care in timpul gatirii se dizolva in apa. Acestea contin gelatina, glucozamina si condroitina, ce sunt absorbite in corp in timpul digestiei si contribuie la reducerea inflamatiei asociate racelii, ajutandu-te sa te pui pe picoapre mai repede.

Te intrebi cum sa gatesti supa de pui de tara pentru a vindeca simptomele racelii? Citeste in continuare pentru a afla reteta!

Intrediente:

  • Un pui de tara
  • 4 morcovi
  • 4 tulpini de telina
  • ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • Apa cat sa acopere ingredientele
  • Sara si piper dupa gust
  • 200g taitei pentru supa

Preparare supa:

  1. Pune puiul de tara intr-o oala incapatoare si adauga apa cat sa-l acopere. Fierbe-l pana incepe sa se ridice o spuma alba la suprafata. Aduna spuma pana apa devine devina clara.
  2. Curata si taie legumele pe jumatate, astfel incat acestea sa nu se fiarba prea repede. Dupa ce in oala nu mai apare spuma de la puiul de tara adauga legumele, da focul la minim si gateste pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe os cu usurinta, aproximativ 50 de minute.
  3. Scoate puiul din oala si taie carnea bucatele. Arunca oasele si pielea.
  4. Intr-o oala curata strecoara supa de pui.
  5. Taie legumele in bucati potrivite, usor de mancat, apoi adauga-le inapoi in supa.
  6. Adauga in supa si puiul de tara.
  7. Adauga sare si piper dupa gust.
  8. Pune oala pe foc, adauga taiteii si lasa-i la gatit conform instructiunilor de pe ambalaj.

Cel mai bun tratament pentru a vindeca o raceala este o alimentatie buna, suficienta odihna si o multime de lichide calde. Supa de pui de tara are o multime de vitamine si minerale potrivite pentru a combate simptomele racelii.

De asemenea, acest preparat cu siguranta iti va aminti de mancarea facuta de parinti si de zilele in care, atunci cand erai bolnav, mancai un bol cu supa calda.

Ograda Verde este o ferma ce vrea sa readuca in farfuriile oamenilor gustul mancarii pregatite de parinti si bunici. Daca esti racit sau doar iti este dor de mancarea de acasa, o supa cu pui de tara de la ferma Ograda Verde negresit iti va face ziua mai buna!

>