Breaking news

Cum sunt lucrate și cum recunoaștem seturile de calitate de pahare cristal Bohemia

Cristalul de Bohemia nu este un cristal oarecare. Acest cristal este recunoscut pentru înalta sa calitate, măiestria cu care este lucrat și frumusețea incomensurabilă. Lucrat în inima Republicii Cehe, cristalul de Bohemia a făcut înconjurul lumii și a fost proclamat un cristal de calitate. În continuare vom afla cum sunt lucrate și cum recunoaștem obiectele decorative din cristal de Bohemia.

Câteva aspecte cheie de reținut cu privire la cristalul de Bohemia

Obiectele decorative din argint și aur nu au încetat să uimească lumea și să le încânte privirile. Cu timpul, prelucrarea sticlei a ajuns în atenția consumatorilor și astfel avem parte de cristale minunate precum cel de Bohemia. Astăzi veți afla cum anume este lucrat acest cristal și cum recunoaștem un obiect decorativ din cristal Bohemia.

Ce anume cunoașteți despre acest cristal mirific? În articolul de astăzi vă vom dezvălui câteva informații cu privire la acest cristal. Există câteva aspecte importante de reținut legat de industria sticlei din Republica Cehă:

  • Industria sticlei și cristalului de Bohemia există de peste 800 de ani;
  • Această industrie îmbină abilități tehnice, talent artistic și măiestrie în domeniu;
  • O întreagă echipă de pictori, făurători de sticlă, tăietori de sticlă, tehnicieni și gravori lucrează împreună la un singur obiect;
  • În lucrarea cristalului, sunt păstrate tradițiile și se încurajează creativitatea la cel mai înalt nivel.

Modalitatea prin care cristalul de Bohemia prinde viață

Cum este lucrat, de fapt, cristalul de Bohemia? Aceasta este o întrebare pe care mulți cititori și admiratori a obiectelor decorative rafinate și-o adresează. În această secțiune vom discuta despre modul în care acest material prețios prinde viață sub forma cristalului de Bohemia.

O întreagă mână de oameni se ocupă de prepararea unui singur obiect decorativ din cristal de Bohemia. Această echipă se împarte în gravori, tehnicieni, pictori și tăietori de sticlă. Republica Cehă se mândrește cu acest cristal, deoarece multe dintre produse ( vaze de cristal, pahare din cristal, carafe din cristal, etc) sunt lucrate exclusiv manual.

Ceea ce menține acest material prețios al cehilor în top-urile internaționale este nivelul de creativitate implicat în proces. Tradiția este un element cheie în întreaga Europă, din pacate păstrăm puțin din tradițiile străvechi în tot ceea ce facem. Pentru cehi, ideea păstrării tradiției cu tehnologia modernă oferă un plus de calitate produselor. Cristalul de Bohemia este un exemplu excepțional al acestei gândiri.

Cum recunoaștem un obiect lucrat din cristal de Bohemia?

Am stabilit ce este atât de special și important la cristalul de Bohemia. Urmează să vă oferim câteva repere cu privire la identificarea produselor lucrate din acest material prețios. Ce elemente trebuie luate în considerare atunci când suntem în căutarea unui produs lucrat din cristal bohemian?

Să ne imaginăm că dorim să achiziționăm un set de pahare cristal Bohemia pentru un cadou aniversar. Acestea sunt elementele după care vă puteți orienta pentru a identifica corect produsul dorit:

  1. Cât de mult strălucește acesta. Strălucirea cristalului este dată de compoziția de plumb, care refractă lumină în funcție de cantitatea acestuia. Astfel, strălucirea produsului este un prim punct care trebuie luat în considerare.
  2. Lucrătura produsului căutat. Cehii sunt cunoscuți pentru măiestria lor în tăierea sticlei. Cu cât design-ul produsului este mai sofisticat, cu atât șansa ca acesta să fie din cristal Bohemia este mai mare.
  3. Apelează la site-uri specializate precum ClassGifts.

Cristalul de Bohemia este o comoară de neprețuit

Aurul a fost dintotdeauna printre cele mai apreciate metale prețioase. Fie că vorbim despre lumea antică sau Evul Mediu, aurul nu și-a pierdut din măreție. Sticla și cristalul și-au croit drumul spre modernitate, la fel și obiectele lucrate din ele. La fel este și în cazul cristalului de Bohemia.

De sute de ani se lucrează minunate obiecte decorative din cristalul bohemian. Multe persoane îi admiră frumusețea, cât și calitatea pe care o emană. Dacă și tu cauți obiecte decorative, nu ezita să apelezi la site-uri care se ocupă exclusiv de astfel de produse.

Un site românesc care se dedică vânzării de produse din cristal de Bohemia este firma ClassGifts. Această firmă pune accent pe eleganță și rafinament, astfel că site-ul lor este locul ideal pentru colecționarii de produse decorative.

>