Breaking news

Cum selectam cele mai bune uleiuri de motor de schimb pentru masinile agricole ?

 

 

Masinile agricole sunt un instrument esential pentru imbunatatirea productiei agricole. Ajuta fermierii sa cultive mai multe culturi in mai putin timp si cu o eficienta mai mare. Poate include orice, de la tractoare si recolte, pana la mixere pentru hrana animalelor sau dispozitive de indepartare a buruienilor pe intregul camp.

 

Pe langa uneltele traditionale, cum ar fi greblele si lopetile, masinile agricole moderne au functii multiple care faciliteaza recoltarea campurilor. Acestea variaza de la sisteme automate de sortare si transportare pana la vehicule cu conducere autonoma care monitorizeaza si optimizeaza procesele fabricii. In plus, unele modele de ultima ora au tehnologie avansata de detectare care le permite fermierilor sa detecteze gradul de coacere a culturilor si nivelul de fertilitate a solului mult mai precis decat prin inspectia manuala.

 

Pentru a garanta o buna performanta si conservare a masinilor, este necesara intretinerea corecta a masinilor agricole, cu verificari si controale periodice, precum si respectarea recomandarilor din manualul producatorului de echipamente. Procedand astfel, puteti creste durata de viata a masinii, puteti reduce timpul de nefunctionare si puteti evita cheltuielile inutile.

 

Aceste masuri sunt necesare in principal atunci cand echipamentul functioneaza in conditii nefavorabile, cum ar fi terenul denivelat, praf excesiv si umiditate, printre altele.

 

Intelegeti importanta intretinerii masinilor agricole.

 

Odata cu utilizarea echipamentului propriu-zis in timp, piesele sufera o uzura progresiva care le afecteaza functionarea. Ca urmare, avem o scadere a performantei masinii, care afecteaza toata productia din domeniu. Si cel mai rau lucru este ca aceasta situatie trece de obicei neobservata, ducand la oprirea utilajelor pentru reparatii.

 

O alta problema cauzata de lipsa intretinerii masinilor se refera la siguranta si sanatatea lucratorilor. La urma urmei, defectele si uzura acestui echipament cresc riscul de accidente, cum ar fi cele cauzate de defectiuni electrice si piese slabite.

 

O alta consecinta nedorita a lipsei de intretinere este cresterea costurilor. Fara o prevenire adecvata, durata de viata a masinilor este scurtata, necesitand inlocuirea mai rapida a echipamentului.

 

Pentru a evita aceste probleme, se recomanda intretinerea preventiva, care creste durata de viata a masinilor, implica reparatii mai putin costisitoare si nu intrerupe productia.

 

Pentru a asigura eficienta masinilor agricole, este necesara ingrijirea periodica.

 

O procedura importanta pentru mentinerea la zi a utilajelor este realizarea unui raport zilnic cu informatii complete despre utilizarea acestui echipament.

 

Pentru a masura eficienta echipamentului, sunt luati in considerare cativa factori:

 

-Presiunea si starea anvelopelor;

-Nivelul lichidului de carter, radiator, transmisie si altele;

-Sisteme electrice;

-Filtre de aer;

-Ungerea;

-Balast.

 

 

Daca oricare dintre acesti factori nu este adecvat, este necesar sa se ia masurile necesare. In caz contrar, este posibil sa aveti probleme cu masinile dvs., cu consecinte directe asupra costurilor agrobusiness-ului.

 

Mai mult, pentru a mentine utilajele in stare buna, este necesara utilizarea lor corecta, fara a le supraincarca si respectand manualul de instructiuni. Prin urmare, este important ca operatorul sa fie instruit sa efectueze verificari zilnice asupra componentelor importante ale masinii.

 

Alegerea celor mai bune uleiuri de motor de schimb pentru masinile agricole depinde de mai multi factori, inclusiv de recomandarile producatorului, tipul de motor, conditiile de functionare si climatul. Este esential sa alegeti vascozitatea corecta a uleiului si nivelul de performanta care indeplineste specificatiile si cerintele motorului. Este recomandat sa consultati manualul de utilizare sau site-ul web al producatorului pentru indrumari cu privire la cel mai bun ulei pentru utilaj. Magazinul pieseagricoleconst.ro ofera o selectie vasta de uleiuri si solutii pentru ungerea componentelor a utilajelor agricole!

 

Schimbarile regulate de ulei sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii si longevitatii motorului masinii dvs. agricole. Uleiul de motor lubrifiaza si raceste motorul, reducand uzura componentelor interne. In timp, uleiul se poate descompune, isi poate pierde vascozitatea si se poate acumula reziduuri si contaminanti care pot cauza deteriorarea sau defectiunea motorului. Schimbarea regulata a uleiului asigura ca uleiul motorului este curat, proaspat si ofera cele mai bune performante, reducand riscul de avarie si prelungind durata de viata a motorului.

 

Frecventa schimburilor de ulei depinde de mai multi factori, inclusiv de tipul de ulei folosit, tipul de motor si conditiile de functionare. Se recomanda sa respectati recomandarile producatorului pentru intervalele de schimbare a uleiului si sa verificati regulat nivelul uleiului. In general, se recomanda schimbarea uleiului la fiecare 100-150 de ore de functionare sau cel putin o data pe an, oricare dintre acestea survine primul. Cu toate acestea, daca masina dumneavoastra functioneaza in conditii severe, cum ar fi medii cu praf sau umede, sau functioneaza la viteze sau sarcini mari, pot fi necesare schimbari mai frecvente a uleiului.Operatorul trebuie sa fie constient de factori precum:

 

-Temperatura peste interval;

-Rotirea motorului;

-Puncte de ungere;

-Indicator de restrictie a fluxului de aer;

-Lipsa de lubrifiere;

-Filtre de aer;

-Pompe hidraulice;

-Curele;

-Nivelul combustibilului;

-Niveluri de lichid (carter, transmisie, radiator);

-Presiunea si starea anvelopelor;

-Sisteme electrice.

 

Curatarea masinilor agricole este un alt factor care mareste durata de viata a acestui echipament si ajuta la reducerea problemelor cauzate de sedimente. Aceasta procedura este importanta deoarece acumularea de murdarie poate compromite performanta filtrului, poate creste consumul de combustibil si poate deteriora alte piese. Cel mai bine este sa spalati masinile cu aer comprimat sau cu detergenti specifici, in cazurile mai severe.

 

Iata si alte sfaturi pentru a asigura o performanta buna a masinii.

 

* Filtrele trebuie schimbate conform recomandarilor producatorului.

 

* In plus, nivelul uleiului de motor, presiunea uleiului si sistemul de racire trebuie respectate in fiecare zi si la fiecare mie de ore lucrate pentru curatarea duzelor injectoarelor.

 

* Porniti saptamanal motorul diesel si activati circuitul hidraulic pentru a evita oxidarea si incrustarea.

 

* Dupa lucru, curatati si spalati partile interioare si externe, indepartand frunzele si ramurile. De asemenea, aplicati ulei lubrifiant pe piesele metalice.

 

* Un alt sfat este sa curatati partea frontala a panoului radiatorului pentru a verifica daca exista praf si impuritati.

 

* Depozitati utilajele intr-un loc uscat, ventilat, acoperit si pe suporturi pentru a evita deformarea anvelopelor.

 

 

>