Breaking news

Cum se utilizeaza plasa anti-buruieni pentru combaterea balariilor

Produsele tehnologiilor moderne sunt utilizate in mod activ in multe sfere ale vietii umane, gasindu-si aplicatii si in agricultura. Una dintre ele este plasa anti buruieni, denumita si agrotextil. Este o tesatura densa, folosita in cultivarea plantelor. In principal este conceputa pentru a oferi protectie contra buruienilor in paturile de gradina.

Plasa anti-buruieni este facuta dintr-un material format din fibre de polipropilena. Utilizarea sa principala in agricultura este de a proteja plantele de gradina de atacurile buruienilor. Caracteristica principala a materialului este fiabilitatea si rezistenta, este usoara, prin urmare nu va dauna plantelor.

Plasa anti-buruieni este fabricata din materiale ecologice, fiind sigur de utilizat. Datorita proprietatilor sale, agrotextilul a inlocuit de mult folia de plastic in gradini.

O gama larga de avantaje pentru plase antiburuieni

  • rezistente la aparitia mucegaiului si a bacteriilor. Materialul este umed si respirabil. Datorita acestui fapt, aparitia muschiului pe paturi este exclusa;
  • agrotextilul este mult mai durabil decat foliile de plastic. Tolereaza bine stresul mecanic si razele ultraviolete. Daca este intretinut corespunzator, acesta isi va mentine integritatea timp de cel putin sase ani;
  • agrotextilul negru este conceput pentru a incalzi temperatura solului, deoarece absoarbe activ razele soarelui. Folosind un astfel de material, puteti asigura o crestere accelerata a plantei si puteti reduce riscul de uscare. Datorita utilizarii agrotextilului negru, cresterea buruienilor in paturi este incetinita sau complet oprita, astfel nu mai este nevoie sa investiti in achizitionarea unei masini de tuns iarba;
  • materialul negru sau verde inchis poate fi folosit pentru mulcire. Pentru a-l aplica, trebuie mai intai sa curatati bine suprafata solului.

Principalii indicatori ai agrotextilelor care le influenteaza alegerea sunt densitatea si grosimea. Metodele de utilizare a agrotextilului ii vor interesa pe cei care doresc sa-l foloseasca in gradini de legume, cabane de vara si paturi de flori.

Exista mai multe utilizari posibile ale agrotextilului

– pentru acoperirea plantelor. Pentru aceasta se achizitioneaza materiale textile rulante. Se infasoara in jurul plantei, in timp ce este important sa lasati cote pentru cresterea ulterioara. Apoi materialul este fixat in partea de jos si de sus.

– pentru acoperirea patului. In acest scop, materialul poate fi utilizat in doua moduri. In primul caz, acopera paturile. Acest lucru este necesar pentru a mentine caldura.

Suporturile speciale sunt preinstalate. Astfel de mini-sere sunt facute pentru castraveti, rosii, ardei. Unii gradinari folosesc geofibre pentru a acoperi solul din paturile lor. Mai intai trebuie sa curatati complet suprafata, apoi sa o acoperiti cu agrotextil. Pentru prindere se folosesc tije metalice sau cuie speciale.

Fixarea se poate face independent, de exemplu, indoiti tija sub forma literei „P”. Gaurile sunt taiate in materialul pentru plantare. Agrotextilul de la Gradenia este adesea gasit pe piata cu orificii pre-gaurite. Aceasta optiune functioneaza cel mai bine pentru capsuni. Materialul impiedica fructele sa atinga pamantul, ceea ce le protejeaza de putrezire.

In concluzie, plasa antiburuieni este un material care indeplineste o gama larga de functii in gradina. Utilizarea sa corecta faciliteaza procesul de crestere a plantelor.