Cum se poate salva o familie de la divort

In orice familie, chiar si acolo unde relatiile sunt ideale, mai devreme sau mai tarziu apare o perioada grea de incercare. Chiar si de la cea mai mica situatie triviala apare scandalul, iar gasirea unei solutii pentru situatia creeată nu este un lucru simplu.

Astfel, apar ganduri despre despartire, divort. In asemenea cazuri nu este bine sa se ia decizii pripite. Este bine ca partenerii sa-si asculte vocea inerioara, sa gandeasca bine la rece, or viata este cea care ne pune la incercari grele, ispite si la lucruri neasteptate. Oamenii trebuie sa tinda sa gaseasca iesire din orice situatie de conflict, sa se accepte unul pe celalalt asa cum sunt, cu toate avantajele si dezavantajele.

Citeste si Lucruri intelepte pe care nu le stiai despre casatorie pe www.lifeinfo.ro

Ca sa nu se ajunga la situatii tensionate, chiar si la divort ar fi bine sa:

  • Comunicati intre voi. Straduiti-va sa va spuneti toate suprararile in glas si sa va ascultati unul pe celalalt.Tacerea şi nedorinta de a comunica duce la acumularea negativului, care la un moment dat se transforma intr-o explozie.
  • Nu strigati. Spuneti-va supararile fara sa ridicati tonul, nu faceti isterii si nu va amenintati reciproc. Daca una din părţi nu va acuza şi nu va ataca, cealalta parte nu va avea nevoie sa se apere, iar in rezultat veti ajunge la un numitor comun.
  • Fiţi egali. Atunci cand discutati, nu va luati in deradere si nu va injositi reciproc, altfel, va veti rani prea mult astfel incat nu va ramane loc nici de buna ziua.
  • Nu va certati in fata copiilor. Copiii sunt fiinte vulnerabile si dragalase. Ei pun totul la suflet. Orice conflict aparut intre parinti, se rasfrange asupra psihicului copilului, pentru ca la nivelul subconstientului, copilul se simte vinovat ca nu poate sa-si ajute cu nimic parintii la aplanarea conflictului, deoarece el se afla intre două ruguri si se simte ca un tradator in cazul in care ia apararea unuia din parinti.

Sanatatea fizica si psihica a copilului, dar si dragostea fata de el sunt mai importante decat conflictele aparute intre voi!

Invatati sa va recunoasteti propriile greseli si sa iertati. Cuvantul “regret” pare sa fie ceva care stirbeste orgoliile. Lasati orgoliile si ambitiile de-o parte, recunoasteti-va greselile si veti observa cum lucrurile se schimba spre bine.

Nu fiti suparati unul pe altul, comunicati si cautati compromise. Si, cel mai important este sa fiti fideli, deschisi si onesti intre voi, pentru ca tradarea, de cele mai dese ori, nu se iarta.

>