Breaking news

Cum sa utilizezi in siguranta picaturile pentru ochi?

Sindromul uscaciunii oculare este frecvent intalnit la persoanele tinere, care petrec timp indelungat in fata calculatorului sau a altor dispozitive electronice.

Sindromul uscaciunii oculare este frecvent intalnit la persoanele tinere, care petrec timp indelungat in fata calculatorului sau a altor dispozitive electronice. Ochii uscati sunt un fenomen des intalnit in special dimineata, dupa purtarea indelungata a corectiilor optice sau dupa ce stai mult timp intr-un mediu uscat. Aceasta afectiune este, totodata, apanajul persoanelor cu sensibilotate oculara si produce, de cele mai multe ori, o stare de disconfort pronuntat.

Tratarea acestei afectiuni si a simptomelor asociate se face cu ajutorul picaturilor pentru ochi, care actioneaza delicat asupra problemei sub forma unor lacrimi artificiale. Utilizarea lor nu se face la intamplare, ci este necesar sa se respecte o serie de reguli precise, precum si indicatiile medicului oftalmolog. Astfel, ele vor fi folosite in conditii de maxima siguranta si fara a pune in perico, purtarea ulterioara a lentilelor de contact sau a ochelarilor de vedere.

Foloseste picaturi pentru ochi in siguranta!

Exista diverse tipuri de picaturi de ochi, in functie de simptomele prezentate, si anume: ochi uscati, ochi rosii, conjunctivita, alergii sau mancarimi.

Daca prezinti unul dintre simptomele de mai sus, ar trebui sa consulti, mai intai un doctor oftalmolog.

Principalul motiv pentru care purtatorii lentilelor de contact achizitioneaza frecvent picaturi de ochi a este senzatia de ochi uscati, care este cauzata de o multitudine de factori, cum ar fi:

  • varsta de peste 40 de ani – ochii nu se mai hidrateaza in mod optim;
  • lucrul in fața calculatorului, atunci cand utilizatorii uita sa clipeasca, iar ochii se usucă mult mai usor;
  • vremea uscata, medii cu aer conditionat sau briza marii.

Tipuri de picaturi pentru ochi

Există o gama generoasa de picaturi pentru ochi pe piata,lansata, in mare parte, de pricipalii prosucatori ai lentilelor de contact. De mentionat, dintre principalele categorii:

  • Picaturi de ochi fara reteta sau lacrimi artificiale – potrivite pentru ochi uscati, roseata ochilor, pentru alergii, sau pentru purtatorii de lentile de contact. Majoritatea produselor disponibile pe piata de profil sunt comercializate fara reteta;
  • Picaturi de ochi cu reteta – pentru conjunctivita sau alte infectii.

Lacrimile artificiale de pe piata se pot distinge in urmatoarele moduri:

  1. Subtiri, lacrimi apoase sau vascoase.-dezavantajul lacrimilor artificiale este faptul ca acestea au un efect pentru o perioada scurta de timp si adesea trebuie sa fie folosite mai des pentru a obtine efectul potrivit Majoritatea picaturilor de ochi recomandate de medici pentru ochi uscati au un continut ridicat de acid hialuronic.
  2. Picaturi ce contin promotori de protectie a celulelor sau de regenerare a celulelor. De exemplu, substantele nutritive, vitaminele, ingredientele active necesare reconstruirii stratului lipidic sau regenerarea corneei.
  3. Lacrimi ce pot fi folosite pentru lentilele de contact: numai picăturile oftalmice care conțin conservanti, care nu contin uleiuri, fara conservanti sau cu durata scurta de viata sunt adecvate pentru folosirea cu lentilele de contact. In general, fiecare producator va indica pe cutia produsului daca poate fi folosit pentru utilizarea cu lentilele de contact.

Cum sa folosesti in siguranta lacrimile artificiale

Lacrimile artificiale sunt folosite in conditii de siguranta pentru ochi daca sunt respectate instructiunile de aplicare, pastrare specificate pe prospectul produselor.

Mai jos poti gasi sfaturi generale de aplicare a picaturilor de ochi. Se recomanda citirea cu atentie a ambalajului si prospectului inainte de utilizare.

  1. Spala-te pe maini cu apa si sapun;
  2. Deschide sticla și asigura-te ca picuratorul nu atinge nicio suprafata;
  3. Lasa capul pe spate si trage pleoapa inferioara in jos;
  4. Adu picuratorul cat de mult poti aproape de ochi, la fel, fara sa atingi nicio suprafata sau ochiul;
  5. Uita-te in sus si picura o singura picătura tn ochi, dand apoi drumul la pleoapa inferioara. Daca ai dificultati prin aceasta metoda, poti sa tii capul pe o parte cu ochii inchisi, sa pui o picatura in coltul interior al ochiului, iar apoi sa deschizi usor ochiul, iar picatura ar trebui sa cada direct in ochi;
  6. Apasa cu un deget in coltul interior al ochiului;
  7. Sterge cu un servețel orice exces;
  8. Daca trebuie sa aplici mai mult de o picătura, trebuie sa aștepti 5 minute intre aplicari;
  9. Inchide sticla si pastreaza respectand instructiunile produsului;
  10. Spala-te bine pe maini!

In concluzie, picaturile pentru ochi iti vor reduce semnificativ roseata si vor inlatura senzatia de uscaciune si corp strain din ochi, fara sa afecteze ochi. Alegerea tipului de lacrimi artificiale se face numai cu recomandarea medicului oftalmolog specialist. Pot fi folosite cu lentile de contact.

>