Breaking news

Cum sa trimiti in siguranta un colet din Germania in Romania

Fie ca doresti sa trimiti un colet familiei in tara, sau unui cumparator online, vrei sa te asiguri ca ceea ce expediezi ajunge in siguranta si rapid. Evident, pe langa siguranta, doresti sa beneficiezi si de un pret accesibil. Dar care este cea mai buna optiune? Fara indoiala, cea mai rapida modalitate de expediere este cu avionul, insa costurile sunt destul de ridicate. Cea mai avantajoasa optiune este sa trimiti coletul cu firma ZGR.

Indiferent daca reprezinti o firma care are nevoie sa expedieze si sa distribuie produse in intreaga lume, sau daca esti o persoana care trimite un cadou celor dragi, doresti sa te asiguri ca pachetul ajunge in siguranta la destinatie. In calitate de expeditor, este responsabilitatea ta sa finalizezi toate verificarile necesare inainte de predarea coletului catre un curier. Iata ce trebuie sa faci:

Ambalaj sigur

Ambalarea sigura a coletului pentru tranzit este absolut vitala. Este important sa iei in considerare numeroasele etape de tranzit prin care va trece coletul tau in calatoria sa. Acesta va fi incarcat in microbuzul pentru livrare, alaturi de zeci de alte articole, mari si mici.

Desi deteriorarea articolului tau este extrem de putin probabila atunci cand alegi sa-l trimiti cu o firma de transport colete Germania-Romania, este totusi o idee buna sa iei masuri de precautie suplimentare. Este recomandat ca articolele sa fie ambalate in cutii de carton puternice, cu pereti dubli, deoarece acestea sunt rezistente si sunt mai putin susceptibile sa se rupa sau sa se deschida sub presiune.

Lipeste etichetele in siguranta

Dupa ce ai ambalat obiectul, este important sa te asiguri ca etichetele de transport sunt fixate in siguranta. Nu doresti sa risti ca etichetele sa cada, deoarece acest lucru ar putea cauza probleme in timpul tranzitului, si poate duce la intarzierea sau chiar la pierderea articolului. Plaseaza etichetele in interiorul unui buzunar din folie si fixeaza-le cu banda adeziva.

Nu trimite articole interzise

Un factor foarte important in transportul coletelor, este asigurarea faptului ca articolele tale pot fi transportate in cadrul serviciului. Trebuie sa te informezi in special atunci cand trimiti articole in alte tari, deoarece fiecare tara are reguli si reglementari diferite despre ceea ce poate si nu poate fi importat. Trimiterea de articole care sunt restrictionate sau interzise poate provoca tot felul de probleme cu expedierea, si poate duce la refuzul pachetelor la punctul de colectare. In cel mai rau caz, coletele pot fi returnate expeditorului sau chiar distruse. Cele mai multe firme de curierat au o lista cu articole interzise. Daca nu gasesti lista, poti trimite un e-mail sau poti suna la firma de transport, pentru a afla daca produsele pe care vrei sa le trimiti sunt interzise sau nu.

Detalii corecte de adresa

Desi stii deja ca trebuie sa te asiguri ca datele sunt corecte, se pot face greseli cu usurinta. In mod surprinzator, adresele incorecte de livrare provoaca majoritatea problemelor de curierat. Pentru a preveni acest lucru, asigura-te intotdeauna ca verifici de doua ori detaliile adresei.

>