Breaking news

Cum să treci peste pierderea unei persoane dragi? TOP 5 sfaturi pentru a trece mai ușor peste durerea funeraliilor

Pierderea unei persoane dragi este o durere imensă în viața fiecărei persoane, în special într-o familie, iar pregătirile pentru ceremonia funerară sunt un semn de omagiu și respect pentru persoana decedată. Cu siguranță, nimeni nu este pregătit pentru decesul unui om drag și e firesc să nu știi cum să te comporți în asemenea situații.

Iată TOP 5 sfaturi pentru a trece mai ușor peste durerea funeraliilor:

  • Permite-ți să plângi, să fii trist sau să simți durere

 În această perioadă dificilă, este important să eliberezi toate emoțiile pe care le ai. Fie că vrei să plângi, să stai singur sau să vorbești cu cineva, este bine să-ți dai timp și să nu acumulezi emoțiile negative în interior. Ești în drept să faci ce îți dorești pentru a te simți mai bine și mai ușurat și nimic nu poate fi mai prioritar decât sănătatea ta psihică.

  • Ai grijă să respecți ultima dorință a decedatului

O metodă de a-ți ușura durerea este să ții cont de ce și-a dorit persoana decedată. Fie că a vrut să fie îmbrăcat deosebit sau te-a rugat înainte de ziua decesului să iei cele mai mari coroane funerare din București de la Californiaflowers.ro, este bine să-i îndeplinești dorința, pentru a te simți împlinit că ai realizat tot ce și-a dorit omul drag și poate avea o odihnă veșnică liniștită. În plus, acest ritual ce ține de ultimele dorințe ale persoanelor decedate reprezintă un semn de respect atât pentru decedat, cât și pentru oamenii apropiați care îi vor îndeplini ultima dorință.

  • Nu-ți pune deadline-uri pentru depășirea durerii emoționale

Nu e necesar să ai așteptări prea mari de la tine în perioada funeraliilor sau după această ceremonie. Nu există un termen general valabil pentru toți, în care ar trebui să treacă durerea pierderii unui om apropiat. Oferă-ți timp pentru a suferi, pentru a plângi și a înțelege noua realitate în care nu mai există acea persoană, dar viața continuă și tu vei reuși să revii la vechile obiceiuri.

  • Iartă-te pentru ce ai făcut sau nu ai făcut pentru persoana decedată

Indiferent de cum a fost relația ta cu omul decedat sau cum au fost ultimile zile când ai comunicat  cu acesta, este bine să fii recunoscător pentru tot ce s-a întâmplat și să te ierți pentru ce nu ai reușit să faci. Totodată, să conștientizezi ce a mers bine și să continui viața, păstrând amintirile frumoase pe care le-ai creat cu acea persoană.

  • Lucrează cu propriul corp pentru a elibera stresul și emoțiile acumulate 

Decesul unui om drag este un stres pentru întreg organismul tău, inclusiv pentru starea ta fizică. Astfel, este recomandat să eliberezi emoțiile și stresul acumulat, practicand sport sau orice tip de mișcare. Fie că alegi un antrenament de forță, rezistență sau stretching, corpul tău va elibera endorfinele necesare pentru a trece mai ușor peste durerea pe care o simți. Treptat, vei conștientiza pierderea și o vei accepta, revenind la rutina zilnică.

Așadar, decesul reprezintă unul dintre etapele vieții unui om și este un fenomen acceptat cu multă durere și dificultate de familie și oameni apropiați. Totuși, este important să-ți permiți să fii trist, îngândurat, să plângi și să faci ce simți pentru a te simți mai ușor.  

Sursa foto: Pexels.com