Breaking news

Cum să-ți reîncarci bateriile în weekend – top 4 activități relaxante

Ai o săptămână grea și aștepți cu sufletul la gură weekendul? Toate task-urile din ultima perioadă te-au obosit atât de tare, încât simți nevoia să iei o pauză pentru a-ți reîncărca bateriile?

Atunci, cu siguranță ai ajuns în locul potrivit: în articolul de astăzi îți prezentăm top 5 activități relaxante pe care le poți încerca în weekend. După ce le vei practica, mai mult ca sigur te vei simți mai liniștit(ă) și, cel mai important, în armonie cu tine. În plus, toate sunt foarte simple: nu implică un efort colosal și nici deplasări la mare depărtare – pentru că nu întotdeauna avem dispoziție sau bugetul necesar pentru a face o escapadă de weekend. Și tocmai pentru că e vorba de niște activități accesibile, pe care le poți desfășura în apropierea casei sau chiar în confortul propriei locuințe, le poți practica și în timpul săptămânii – nu uita că meriți în fiecare zi câteva clipe de respiro. 

Acestea fiind spuse, iată 5 activități relaxante pe care le poți încerca în weekend (și nu numai) atunci când vrei să-ți reîncarci bateriile și, până la urmă, să te bucuri de timp de calitate:

Plimbările în natură

Tu când te-ai plimbat într-un parc în ultima oară? Dacă nu reușești să-ți amintești, cel mai probabil a trecut o mică veșnicie de atunci. Ce ai zice dacă ți-ai dărui, după multă vreme, bucuria unei plimbări în natură? Poate fi vorba, așa cum am spus, de un parc sau, dacă zona în care locuiești îți permite, de un crâng sau de o pădure. Bineînțeles că poți organiza și o miniexcursie la munte, dacă asta îți dorești. O plimbare în natură nu doar că te va ajuta să te odihnești, ci și să te conectezi la tine însuți (însăți) – pentru că, nu de puține ori, simțim că ne regăsim atunci când ne aflăm în inima naturii. Avem nevoie de acest lucru din când în când. 

Vizionarea filmelor

Poate că nu ai dispoziția necesară de a pleca într-o miniexcursie, iar vremea nu este favorabilă nici măcar pentru o plimbare în parcul din apropierea locuinței tale. Poate că e genul acela de weekend leneș în care vrei doar să stai în casă. În acest caz, s-ar putea să te încânte ideea de a organiza un maraton de filme – poate fi vorba de filme de acțiune, de comedii, de filme romantice, de animații, de absolut orice e pe gustul tău. Nu uita că te poți bucura de o astfel de activitate alături de cei dragi. 

Cititul

Teancul de cărți de pe noptieră e acolo de ceva timp? Nu ai mai reușit să citești ce ți-ai propus, pentru că toate sarcinile din ultima perioadă ți-au cam dat planurile peste cap? E ok: tuturor ni se poate întâmpla să avem, din când în când, și perioade aglomerate. Nu trebuie să te învinovățești pentru cărțile pe care nu le-ai citit încă. Ce poți face, însă, este să alegi una dintre ele (sau mai multe, în funcție de timp și disponibilitate), să te cuibărești în fotoliu, în pat sau în orice loc în care adori să citești, să îți pregătești o băutură savuroasă (o cafea, un ceai, o ciocolată caldă) și să-ți dăruiești bucuria lecturii. 

Pe de altă parte, dacă vrei să-ți refaci stocul de cărți numai bune de citit în weekend, nu uita că librăria ta online, Delfin are numeroase titluri care de-abia așteaptă să fie descoperite!

Băile lungi și aromate 

O seară de weekend se poate transforma într-un adevărat răsfăț pentru trup, minte și suflet. Nu ai nevoie decât de câteva „ingrediente”: de o cadă umplută cu apă caldă, din care să nu lipsească sarea de baie, de gelul tău de duș preferat, care îți mângâie pielea și, eventual, de o lumânare parfumată și de muzică lăsată în surdină. Ingredientele, desigur, pot fi adaptate, în funcție de preferințele fiecăruia: poți înlocui muzica, de pildă, cu un podcast inspirațional. Alegerile îți aparțin.

Indiferent de activitățile relaxante pe care le alegi, nu uita că ar fi bine să te bucuri de ele periodic, și nu doar în weekend. În fiecare zi a săptămânii ar trebui să ne dăruim măcar câteva minute – binemeritate, de altfel – de respiro.