Breaking news

Cum să-ți îngrijești fața peste noapte

Te trezești de multe ori cu un ten umflat, acnee, cearcăne și cu o nuanță neuniformă a tenului? O rutină de îngrijire incompletă, lipsa de odihnă, lipsa tratamentului pentru tenul cu probleme, dar și utilizarea produselor de make-up nepotrivite sunt câteva dintre cauzele pentru care tenul tău are un aspect inestetic. 

Dimineața nu avem timp să ne răsfățăm prea mult tenul, iar rutina de dimineață este una simplă: cleanser – tonic facial – ser facial – cremă hidratantă cu SPF. Însă înainte de culcare este momentul oportun pentru o rutină de îngrijire completă. 

Iată cum îți îngrijești fața înainte de culcare, pentru a avea un ten luminos și fără defecte dis-de-dimineață. 

Începe cu o curățare

Curăță-ți foarte bine tenul înainte de culcare. Acest pas este foarte important pentru îndepărtarea machiajului din timpul zilei, dar și a acumulărilor de praf, sebum și bacterii care blochează porii. Chiar dacă nu ai utilizat machiaj, nu trebuie să sari peste această etapă. 

Curățarea tenului se realizează cu ajutorul unui cleanser (soluție de curățare pentru ten) sub formă de apă micelară, gel, loțiune, în funcție de tipul de ten. După cleanser, tenul trebuie clătit cu apă călduță. 

Tratează-ți tenul cu aburi calzi

Un tratament cu aburi pentru ten ajută la deschiderea porilor și la curățarea acestora în profunzime. Tot ce trebuie să faci este să stai cu fața deasupra unui recipient cu apă fierbinte și cu un prosop peste cap, timp de câteva minute. 

Exfoliază-ți tenul

Exfolierea tenului este o etapă importantă în rutina de îngrijire de seară. Exfolierea se efectuează după tratamentul cu aburi, de 2-3 ori pe săptămână. Exfoliantul curăță în profunzime și îndepărtează celulele moarte, netezind pielea. Astfel, tenul tău nu va mai avea acel aspect de piele uscată. Folosește un gel exfoliant blând pentru ten. 

Aplică un tonic facial

Tonicul facial închide porii și stabilizează pH-ul tenului. Astfel, acesta poate absorbi nutrienții din următoarele produse. 

Folosește un ser facial sau o esență pentru ten

Opțional, poți utiliza un ser facial sau o esență. Aceste produse sunt concentrate în nutrienți. În funcție de nutrienți, serul facial poate avea diferite scopuri. Trebuie să alegi produsul care are efectele pe care ți le dorești. Spre exemplu, poți alege un ser facial anti-îmbătrânire, unul hidratant sau unul care ameliorează petele de pe ten. 

Aplică gheață pe coșuri

Gheața ajută la închiderea porilor și la scăderea inflamației. Aplică un cub de gheață pe coșuri, pentru a ameliora roșeața și inflamația. Abia după această etapă, poți aplica tratamentul pentru coșuri.

Folosește tratamentul pentru coșuri 

Dacă urmezi un tratament localizat pentru coșuri (acne spot treatment), aplică-l la două minute după utilizarea gheții. Dacă nu utilizezi un tratament farmacologic, poți aplica ulei esențial de arbore de ceai (diluat în ulei vegetal), aspirină diluată în apă sau bicarbonat de sodiu diluat în apă. Lasă amestecul pentru maxim 5 minute să acționeze.

Aplică pe ten o mască facială

O mască facială poate fi utilizată de 2-3 ori pe săptămână. În funcție de tipul măștii, aceasta poate avea diferite beneficii. Poți alege o mască peel-off, o mască șervețel, masca cu nămol, o cremă mască sau o mască făcută în casă. 

Folosește un plasture hidrocoloidal peste noapte

Plasturii hidrocoloid sunt special concepuți pentru tratarea coșurilor peste noapte. Dacă ți-a apărut un coș care afectează aspectul general al tenului, un astfel de plasture poate fi soluția. Se aplică înainte de culcare și se lasă peste noapte să acționeze. Dimineața, coșul nu va mai fi vizibil aproape deloc. O alternativă ar fi aplicarea pastei de dinți cu acțiune peste noapte.

Hrănește pielea din jurul ochilor

Nu uita de pielea din jurul ochilor, care are nevoie de o îngrijire specială. Dacă te confrunți cu cearcăne sau ai riduri în jurul ochilor, o cremă pentru ochi aplicată înainte de culcare te ajută să ai un ten mai frumos dimineața.

Hidratează tenul cu o cremă

La final, sigilează tenul cu o cremă hidratantă. Aceasta ajută la refacerea barierei hidrolipidice și la păstrarea hidratării tenului, pentru a avea o piele catifelată și cu aspect sănătos. 

Sfaturi utile

Ține cont de următoarele sfaturi, pentru a avea tot timpul un ten perfect:

  • Schimbă des fețele de pernă, pentru a preveni transferul bacteriilor pe ten.
  • Spală o dată pe săptămână pensulele de machiaj.
  • Folosește produse cosmetice non-comedogenice.
  • Mănâncă sănătos și fără exces de dulciuri.
  • Folosește produsele de îngrijire potrivite tipului de ten.
  • Dacă ai un ten sensibil sau cu tendință atopică, folosește dermatocosmetice pentru îngrijire – click aici pentru dermatocosmetice. 
  • Nu bea apă multă înainte de culcare, pentru a preveni aspectul de ten umflat dimineața. 

Așadar, tenul trebuie îngrijit corespunzător, pentru a fi tot timpul luminos și fără probleme. Cel mai bun moment pentru o îngrijire completă este seara, atunci când îngrijirea tenului reprezintă un ritual de relaxare binevenit după o zi grea. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/maini-femeie-fa-a-chip-3762638/

>