Breaking news

Cum să-ți decorezi casa vara aceasta?

Casa în care locuiești este oaza ta de relaxare în care te adăpostești la finalul zilei. Indiferent de cât de mare sau mic este spațiul în care locuiești, este bine să-l personalizezi. Acest lucru te ajută să te destinzi și să te simți confortabil. Mai mult, în momentul în care ai musafiri, ei vor vedea că ai ales elemente decorative care îți reflectă personalitatea.

Nu este necesar să cheltui foarte mulți bani pentru a-ți face casa să arate bine. Mai important de atât este să combini elemente care se potrivesc și sunt ușor de integrat în designul existent deja. Citește în continuare pentru a găsi inspirație privind modul în care îți poți decora locuința vara aceasta.

Alege culori vii

Vara este momentul potrivit să incluzi câteva elemente viu colorate în casa ta. Fie că este vorba de câteva perne decorative, o vază pe care o ții pe masa din sufragerie sau câteva șervețele colorate, cu siguranță atmosfera se va schimba numaidecât.

Un alt truc destul de ușor la care poți apela este un buchet mare de flori pe care să-l așezi într-un punct central. Pe lângă faptul că florile îți vor înfrumuseța casa, acestea vor oferi și un miros plăcut care te va face să te simți ca în natură de fiecare dată când treci pe lângă ele.

Nu uita de locul de relaxare

Indiferent dacă locuiești la casă sau la apartament, nu ar trebui să uiți de locul în care te relaxezi. Deși îți petreci o mare parte din timp în sufragerie, ar fi o idee bună să ai un spațiu separat în care poți lua parte la activitățile tale preferate sau îți ocupi timpul cu pasiunile tale.

Poate fi vorba de cântatul la chitară, cititul unei cărți, croșetatul, pictura, așternutul gândurilor tale pe hârtie, sau provocarea minții cu activități de cazino online, sau pur și simplu ascultatul muzicii. Pentru acestea, îți trebuie fie un balcon în care să ai un scaun bun și relaxant și o măsuță fie o grădină cu câteva șezlonguri, o masă și bineînțeles, lumini ambientale. Ele sunt excelente pentru când se lasă seara.

Elemente inspirate de plajă

Acum e momentul perfect să agăți tabloul cumpărat din Grecia și să pui într-un punct central vaza colorată pe care o ții la loc sigur.

Până și scoicile adunate la mare sau cele achiziționate drept suvenir au farmecul lor. Cu puțină inspirație vei putea realiza elemente decorate cu adevărat impresionante.

Spre exemplu, poți lua câteva scoici pe care să le așezi frumos pe o farfurioară. Ele vor arăta la fel de bine și într-un bol transparent. Pentru această decorațiune ai putea pune și puțin nisip colorat.

În funcție de preferințe, poți realiza chiar și o ghirlandă care atrage toate privirile. Pozele nu trebuie să lipsească din peisaj. Odată ce te-ai decis asupra colțului în care vrei să amenajezi decorațiunile de vară, este foarte ușor să le așezi pe toate și să le combini într-un mod armonios.

Colorează-ți baia

Baia este adesea una dintre camerele care sunt trecute cu vederea. Nu este o noutate faptul că bucătăria și baia sunt cele mai importante încăperi ale casei, așa că nu ar strica să adaugi câteva elemente decorative aici.

Poate fi vorba de o perdea de duș colorată sau cu o tematică interesantă, bineînțeles, ceva care amintește de vară.

De asemenea, poți să pui câteva scoici, prosoape care te duc cu gândul la mare.

Covorașele de baie pot fi un alt element frumos pe care atât tu cât și persoanele care vor trece pragul casei tale le vor aprecia din plin.

Încearcă arome de vară

Dacă tot îți amenajezi casa în funcție de sezon, aromele care amintesc de vară nu ar trebui să fie trecute cu vederea. Lumânările parfumate sunt o opțiune bună pentru sezoanele mai reci. Vara poți opta pe lângă un buchet de flori naturale și pentru un difuzor cu arome naturale sau chiar plante aromatice.

De asemenea, poți pune la uscat câteva citrice pe care să le depozitezi mai apoi pe o farfurie. Mirosul este unul plăcut și binevenit în orice locuință. Nu în ultimul rând, plantele aromatice sunt la fel de plăcute vara. Unde mai pui că unele dintre ele țin insectele la distanță.

Așa cum ai văzut deja, nu este foarte dificil să înfrumusețezi spațiul în care locuiești și să-l faci să semene cu un colț relaxant din natură.