Breaking news

Cum să supraviețuiești Black Friday-ul, fără o gaură prea mare în buget?

În cultura americană, Black Friday este prima zi de vineri după Ziua Recunoștinței, ce marchează începutul freneziei cumpărăturilor de Crăciun.

Conceptul de Black Friday a fost împrumutat și de țara noastră de câțiva ani, astfel că într-unul din weekend-urile lunii noiembrie, magazinele, supermarketurile și site-urile online oferă promoții și oferte la o gamă largă de produse. Pentru mulți comercianți, aceasta perioadă este cea mai profitabilă din întregul an.

Deși la începutul acestui fenomen era ceva obișnuit să mergi să te așezi la coadă în fața magazinului preferat, așteptând cu nerăbdare deschiderea ușilor, în ultimii ani, lucrurile s-au mutat în online. Astfel, oamenii urmăresc din timp promoțiile de pe site-urile preferate și comandă tot ce au nevoie, chiar din confortul propriei case.

Pentru că reducerile de prețuri sunt întotdeauna tentante, avem tendința de a cumpăra lucruri în exces, lucruri de care nu avem neapărat nevoie. Așadar, în rândurile ce urmează îți vom spune despre câteva trucuri care să te ajute să nu faci o gaură prea mare în bugetul personal, cu ocazia Black Friday-ul de anul acesta. 

4 sfaturi pentru a economisi bani în sesiunea de cumpărături de Black Friday 

  1. Lista de cumpărături este esențială – înainte de a începe nebunia, decide de ce anume ai nevoie în mod special și fă-ți o listă de cumpărături. Asta presupune să verifici site-urile, magazinele și toate locuri din care plănuiești să cumperi ceva, cu mult înainte de Black Friday. Verifică prețuri, notează ce și cum plănuiești să cumperi, dacă ai neapărată nevoie de acel articol sau este doar un moft. Indiferent că plănuiești să cumperi articole vestimentare, electronice sau electrocasnice, produse de îngrijire personală, cosmetice sau alimente esentiale cum ar fi carne, legume, fructe sau poti alege din sortimentele de branzeturi de aici, indiferent de ce doresti câștigă timp notându-ți unde găsești fiecare articol, astfel atunci când promoțiile vor începe, să mergi direct la sursă. Fă o listă cu produsele de care ai neapărată nevoie și pe care le-ai fi cumpărat oricum, și nu te abate de la ea. 
  2. Verifică prețurile produselor dorite cu mult timp înainte – asta pentru că este deja o bine cunoscută strategie ca majoritatea comercianților și brand-urilor să modifice prețurile reale cu unele mai mari, pentru ca în perioada de reduceri, diferența să fie mai mare și mai impresionantă. Încearcă să nu cazi în această plasă și să urmărești din timp prețurile articolelor dorite, pentru a te asigura că nu vei plăti de fapt, un preț întreg. 
  3. Invită un prieten – dacă plănuiești să colinzi magazinele în lung și în lat, invită un prieten să îți țină companie. Astfel, vei avea parte de o a două părere și de cineva care să îți atragă atenția dacă depăsești bugetul alocat sau cumperi impulsiv. 
  4. Spune “pas” anul acesta – dacă nu plănuiai să cumperi oricum ceva înainte de perioada promoțională sau dacă nu ai nevoie urgent de nimic, de ce să îți bați capul? Nu trebuie să cumperi ceva doar de dragul de a cumpăra, mai bine economisești și păstrezi banii pentru lucruri cu adevărat importante. Un lucru inteligent pe care îl poți face este să faci totuși, cumpărături de alimente. Pentru că acestea sunt mereu necesare, verifică ofertele de Black Friday de la Auchan și de la celelalte supermarketuri și fă-ți provizii de alimente la prețuri reduse. 

 Acestea fiind spuse, sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de ajutor, că vei ține cont de ele și astfel, vei trece de Black Friday cu achiziții inteligente și fără cheltuieli prea mari. 

Sursa foto: Unsplash.com

>