Breaking news

Cum să simplifici administrarea personalului cu aplicația HCM

Care este una dintre cele mai importante resurse ale oricărei afaceri? Dacă te-ai gândit la angajați, cel mai probabil ești tipul de manager care înțelege faptul că nevoile clienților vin pe primul loc, dar pot fi îndeplinite doar de către niște lucrători capabili, dar și mulțumiți. 

Și totuși, să lucrezi în departamentul de resurse umane poate fi de multe ori provocator, mai ales dacă nu ai parte de resursele necesare, mai exact o aplicație HCM pentru administrarea personalului. Află din cele ce urmează ce este aceasta și în ce fel o poți folosi pentru a-ți ușura munca! 

Ce este o aplicație HCM? 

HCM sau Human Capital Management însumează un set de practici, dar și instrumente strânse laolaltă într-o aplicație cu scopul de ușura procesul de recrutare, gestionare și chiar dezvoltare a angajaților. Este un sistem ideal pentru cei care consideră că trebuie să investești timp și resurse financiare în procesul de formare a oamenilor care lucrează pentru tine. 

Pe lângă funcțiile clasice de administrare, un sistem HCM include și componente strategice care pot ajuta la atragerea și dezvoltarea talentelor, cu accent pe activitățile legate de experiența jobului. O soluție HCM este de fapt un software care oferă răspunsuri simple la majoritatea problemelor legate de acest departament. 

Cum poate o aplicație HCM să ușureze procesul de administrare a personalului? 

Iată cele mai populare soluții puse la dispoziția afacerilor de către astfel de softuri: 

Se simplifică procesele de recrutare 

O aplicație de tipul HCM îți oferă posibilitatea de a mai tăia din timpul acordat proceselor complexe de recrutare prin externalizarea activităților de rutină. Câștigul este dublu: productivitatea departamentului crește, iar ție îți va fi garantat faptul că vei găsi candidatul care se potrivește cel mai bine cu firma ta. 

Se asigură conformitatea cu legislația în vigoare

Poate o persoană să rețină întreaga legislație sau să știe întotdeauna unde să caute informații? Cel mai probabil nu. Ei bine, cu ajutorul unei aplicații profesionale totul se întâmplă automat. Această soluție software este adaptată legislației românești și astfel se acoperă toate zonele care fac referire la resursele umane. Aplicația este actualizată la zi, deci nu trebuie să-ți mai faci griji că ți-a scăpat ceva. 

Generarea automată a documentelor

Una dintre activitățile care consumă cel mai mult timp în departamentul de resurse umane este procesul de generare a documentelor. Dacă vei completa manual fiecare contract sau adeverință, vei obosi destul de repede și nu vei mai da randament. O soluție HCM are modele de contracte de muncă încărcate în dosarele sale și le completează automat, într-o proporție de 80 sau 90%. Tu trebuie doar să selectezi tipul de contract dorit și să completezi detaliile personale ale viitorului angajat. 

Evident, acest proces se aplică și în cazul adeverințelor. Având în vedere că toate datele vor fi stocate într-o singură bază de date online, îți va fi foarte simplu să generezi automat adeverințe pentru orice fel de cereri. Softul va prelua automat detaliile angajatului din sistem.  

Aplicația se mai poate ocupa și de alte procese, inclusiv salarizare automată, generare de rapoarte, controlul costurilor și altele. Alege și tu o soluție rapidă și eficientă pentru activitatea ta! 

>