Breaking news

Cum sa realizezi fotografii cu artificii spectaculoase

loading...

Artificiile reusesc intotdeauna sa fascineze publicul, indiferent ca ne referim la o nunta, un concert in aer liber sau noaptea dintre ani.

Focuri de artificii – Malta

Jocul de lumini si sunetele puternice ofera un show memorabil, pe care multi dintre noi ne dorim sa il pastram in memorie pentru totdeauna si sa il impartasim si cu cei dragi noua sau cu prietenii de pe retelele de socializare. Pentru ca data viitoare cand asisti la un joc de artificii sa faci cele mai bune poze, ti-am pregatit un ghid complet, folositor atat profesionistilor, cat si amatorilor. Tot ceea ce ai nevoie este un echipament de baza si sa cunosti cateva informatii esentiale.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici vremea. Daca va ploua, focurile de artificii vor fi anulate sau amanate. Vantul, pe de alta parte, va fi cel mai mare inamic al tau, deoarece iti va fi foarte greu sa realizezi niste fotografii clare. Totodata, trebuie sa iti stabilesti un loc clar unde sa te pozitionezi. Incearca sa stai putin mai departe de locul de declansare a artificiilor pentru a nu trebui sa tii camera directionata spre cer, altfel iti va fi foarte incomod   sa fotografiezi spectacolul de lumini.

In ceea ce priveste camera pe care sa o folosesti, un DSLR pare o alegere evidenta pentru a realiza poze cu artificii deosebite, insa nu este singura varianta. Poti chiar sa folosesti un smartphone, mai ales ca tehnologia a evoluat foarte mult in ultima perioada, iar cele mai noi modele sunt dotate cu camere de cea mai buna calitate. Dar indiferent de camera pe care alegi sa o folosesti, vei avea nevoie de un trepied, deoarece timpul de expunere trebuie sa fie mai mare decat in cazul subiectelor statice, iar eventualele miscari ale camerei ar compromite imaginea finala. Specialistii recomanda sa setezi timpul de expunere intre 0,5 si 4 secunde atunci cand fotografiezi artificii. Renunta la focalizarea automata si opteaza pentru cea manuala, deoarece aceasta este mai eficienta in cazul unor conditii scazute de iluminat.

De asemenea, tine cont ca show-urile de artificii sunt foarte dinamice, ceea ce inseamna ca va trebui sa faci nenumarate poze pentru a prinde cele mai bune cadre. De aceea, asigura-te ca dispui de un spatiu de stocare mai mare pe aparat sau pe smartphone.

Nu in ultimul rand, tine cont ca unele camere si smartphone-uri au un mod special pentru artificii, care iti va economisi timp si te va asigura ca fotografiile tale sunt reusite. Daca nu dispui de acest mic truc, trebuie sa incerci in prealabil mai multe combinatii de setari si moduri, pentru a vedea care este cel mai potrivit pentru a imortaliza show-uri pirotehnice. Toate aceste setari te asigura ca la inceputul focurilor de artificii vei surprinde de departe cele mai spectaculoase cadre. Dupa cateva minute, fumul acestora va face ca imaginile sa devina mai putin clare si mai inestetice. In aceste conditii, sfatul nostru este ca la inceput sa realizezi fotografii simple, iar spre final, ajutandu-te de fum, sa realizezi cadre mai artistice, incetosate etc.

loading...