Breaking news

Cum să potrivești modern și confortabil mobilierul din living

loading...

Mulți visează la un living spectaculos, comod, care să invite la relaxare după orele petrecute la serviciu, iar amenajarea în funcție de dorințele proprii devine o necesitate a vieții cotidiene.

Un spațiu perfect funcțional și plăcut din punct de vedere vizual este un proiect destul de complex, care poate deveni o adevărată aventură pentru oricine, însă rezultatele vor fi apreciate la justa valoare de membrii familiei și de musafirii care îi vor trece pragul. 

Un lucru bine de știut în decorarea unui spațiu de vis este asortarea corectă a tuturor pieselor de mobilier, în așa fel încât să se creeze armonie într-un spațiu aerisit. Chiar dacă pare destul de ușor de pus în practică acest lucru, tentația este foarte mare să se instaleze aici diferite piese de mobilier, unele fără rol sau, pur și simplu, îngrămădite doar pentru că erau la set. 

Iată ce trebuie să știi despre potrivirea mobilierului în living în stil modern și cât mai confortabil!

  • Într-un living mic trebuie să ții cont de dimensiunile spațiului pe care îl ai la dispoziție și ar fi bine să te limitezi în alegerile tale. De exemplu, o idee bună ar fi să optezi pentru o canapea extensibilă, cu două sau trei locuri, simplu de transformat în loc de dormit pentru musafirii rămași peste noapte. Poți alege una dintre canapelele de living de la Homelux, un site care pune la dispoziție calitate superioară, culori variate și modele diferite. Câteva rafturi și dulapuri suspendate pot completa perfect spațiul. Piesele de mobilier cu picioare sunt de nelipsit într-un spațiu mic;

  • Livingul cu dimensiuni generoase pare foarte ușor de mobilat, pentru că există posibilitatea de a introduce numeroase piese care sporesc confortul și starea de relaxare. Un colțar mare, două fotolii, biblioteca elegantă, cu multe corpuri, măsuța de cafea, suportul de TV pot fi potrivite simplu, cu mult bun gust și cu ajutorul unor materiale textile care vor echilibra vizual spațiul. Trebuie să ții cont de faptul că ai putea să aglomerezi totul fără să-ți dai seama, pentru că vei fi tentat să profiți de spațiul mare;
  • Stilul modern este unul dintre cele mai apreciate, punând accent pe confort, simplitate și utilitate. Piesele de mobilier sunt ușoare, iar finisajele și culorile neutre sau nuanțele îndrăznețe nu trebuie lăsate deoparte, ci folosite pentru a spori farmecul. Într-un astfel de living, indiferent că este vorba despre unul amenajat într-un apartament sau la casă, combinația perfectă de piese de mobilier va fi realizată din canapea, bibliotecă simplă sau complexă, măsuța de cafea și fotoliile comode;
  • Livingul trebuie să fie amenajat în așa fel încât să ofere cele mai bune condiții de relaxare. Canapeaua va fi utilă pentru a pierde timpul sau pentru odihna în maldărul de perne pufoase, fotoliul oferă spațiul perfect pentru citit la ceas de seară, iar rafturile de pe perete și suportul pentru TV completează minunat interiorul. Nu trebuie să uiți nici faptul că livingul, de multe ori, devine și spațiu pentru servit masa, așa că trebuie să conțină și câteva piese de mobilier anume: scaune, masă, bufet, vitrină pentru veselă. De asemenea, mulți au nevoie și de un mic birou aici, pentru că sufrageria este un loc plin de liniște, unde pot lucra în voie.

În concluzie, dacă te-ai decis să investești într-un living modern și confortabil, planifică, măsoară, apoi alege doar mobilierul de care ai nevoie, în conformitate cu dimensiunile spațiului, pentru a nu fi nevoit să renunți la unele piese ce ar aglomera inutil zona. 

Surse foto: Shutterstock.com; Ro.pinterest.com

loading...