Breaking news

Cum sa pariezi inteligent fara sa risti sume mari de bani?

Cu toate ca pariurile sportive pot aduce ocazional castiguri rapide, putini pariori inteleg sistemul complex pe care e cladit aparentul “noroc” si care asigura venituri substantiale, pe termen lung.

Cel mai adesea, pariorii incepatori pierd sume mari de bani la pariuri din cauza ca mizeaza pe echipele preferate, sau se ghideaza dupa pronosticuri neavizate, fara a tine cont de factorii obiectivi. La cealalta extrema, se afla cei care se concentreaza atat de mult pe castig, incat uita ca, in definitiv, pariul e un joc ce implica multa strategie, dar si un strop de intuitie si fler.

Un lucru e cert: nu exista pariuri sigure. Cu cat constientizezi si accepti mai repede aceasta premisa, cu atat vei fi mai detasat emotional de miza jucata, reusind astfel, sa analizezi critic fiecare pronostic inainte de a plasa un pariu. Mai jos vei gasi cateva puncte de reper dupa care sa te ghidezi, pentru a paria cat mai inteligent.

  • Stabileste un buget

Pariorii experimentati care se bucura in mod constant de castiguri substantiale, au un plan financiar foarte atent stabilit, pe cateva luni, sau chiar un an in avans. A fi abil in gestionarea banilor este o calitate indispensabila in cazul jocurilor de noroc sau a pariurilor sportive, deoarece posibilitatea castigului facil sclipeste atat de puternic incat cel mai adesea iti orbeste ratiunea. Tentatia cea mai mare, ce pune stapanire pe majoritatea pariorilor amatori este aceea de a compensa cat mai rapid pierderile. Aceasta pornire nu face decat sa complice situatia, deoarece are un fundal de anxietate, de impulsivitate, ceea ce iti incetoseaza claritatea in gandire.

  • Cauta cele mai bune cote

Cotele cumuleaza sansele estimate ale unei echipe sau jucator, de a castiga o competitie sportiva. Asadar, fiecare rezultat posibil are o cota aferenta, pe baza careia casele de pariuri ofera clientilor sume de bani direct proportionale cu sansele de castig. Inainte de a plasa pariul, analizeaza si compara cotele oferite de mai multe agentii cu renume si alege, in final, optiunea cu cota cea mai mare. Pe langa detaliile tehince, tine cont si de informatiile pe care le ai despre istoricul echipei, starea actuala a jucatorilor, starea vremii si pronosticurile avizate ale celor mai cunoscuti tipsteri. Intra aici si afla cota zilei pentru a plasa pariul in cunostinta de cauza.

  • Pariaza doar daca intelegi sistemul de joc

Pentru a avea parte de o experienta cat mai buna, alege sa optezi pentru bilete si sisteme de pariere pe care le cunosti. Nu te aventua in pariuri de timp sistem, sau in strategii complexe daca tu cunosti doar notiunile de baza. Alege sa te documentezi din mai multe surse inainte de a incerca noi abordari de joc, si pana atunci pariaza pe mize simple. In esenta, ca in orice alt domeniu placerea o gasesti in experienta in sine, in joaca strategica de anticipa cat mai corect viitorul si nu doar in rezultatul final. Detaseaza-te, asadar, de obsesia de a castiga cu orice pret, de a-ti forta norocul si rezuma-te la ceea ce cunosti si intelegi.

In concluzie, iata cateva aspecte la care sa te gandesti inainte de a paria. Doar prin practica iti vei construi strategii eficiente, iti vei imbunatati flerul, si vei accesa alte si alte perspective asupra acestui “sport”.

Sursa imagine: https://www.shutterstock.com

>