Breaking news

Cum să organizezi un team building de succes în 3 pași?

Planificarea unui team building poate fi un lucru copleșitor de realizat. Sunt atât de multe de pus la punct într-un timp destul de scurt.

Data în care întreaga echipă va putea lua parte, locația, cazarea, modalitatea de transport, activitățile zilnice și multe altele. E într-adevăr o adevărată responsabilitate deoarece e nevoie de multă organizare și un plan bine pus la punct. 

Iată așadar care sunt pașii pentru organizarea unui team building reușit astfel încât tu să ai parte de cât mai puțin stres, iar angajații să fie încântați de întregul plan

  • Planifică evenimentul din timp

Secretul pentru un team building reușit? Realizează din timp planul excursiei. Recomandat este să ai la dispoziție 4 până la 6 săptămâni pentru a pune totul la punct. Odată ce ai stabilit timpul în care trebuie să te ocupi de toate sarcinile, realizează o listă în excel pentru a-ți planifica în mod detaliat lucrurile pe care le ai de făcut. Astfel îți vei da seama în mod rapid și eficient când ar trebui acestea finalizate și vei avea evidența acelora care ți-au mai rămas de realizat.

  • Stabilește bugetul necesar

Înainte să creezi bugetul pentru acest team building e nevoie să vorbești cu șeful tău pentru a-l întreba care este suma de bani disponibilă pentru acest eveniment după care poți să stabilești modul de gestionare a acesteia. Încearcă să aloci un buget realist însă fii pregătit și pentru cheltuieli neașteptate. Când vine vorba de organizarea bugetului trebuie să iei în considerare: transportul, parcarea, cazarea, activitățile zilnice, mâncarea, băutura și eventuale taxe. 

  • Realizează o listă logistică

După ce te-ai ocupat de principalele aspecte, ai stabilit data, locația, activitățile pe care le veți desfășura, este bine să realizezi o listă logistică, cu lucruri de organizare care n-ar trebui să-ți scape din vedere. Iată care sunt acestea:

Transport – Angajații se vor descurca pe cont propriu pentru a ajunge la destinație sau compania se va ocupa de acest aspect? Dacă îți dorești ca echipa să meargă cu același mijloc de transport închiriază un microbuz de la Tabitatour și vei avea parte de o serie de beneficii semnificative cum ar fi tarife negociabile, confort sporit și personal foarte pregătit. 

Mâncare și băuturi – În cazul în care compania va asigura mâncarea și băutura necesare, atunci trebuie să te ocupi și de acest aspect. Vei stabili mai întâi bugetul, iar apoi vei alege locurile de luat masa în destinația în care vă veți afla. 

Cazare – Unde vei rămâne împreună cu echipa ta peste noapte? Care este cea mai convenabilă cazare din punct de vedere al bugetului pe care-l ai la dispoziție și a facilităților pe care le oferă? 

Ce trebuie participanții să aducă – Anunță-i pe cei care vor lua parte la team building de lucrurile pe care trebuie să le aibă asupra lor. Costum de baie în cazul în care ai programat o zi la piscină sau haine de vreme umedă în cazul în care se anunță zile ploioase. 

În concluzie, dacă îți dorești organizarea unui team building e nevoie de multă organizare și implicare. Trebuie să ai în evidență transportul, cazarea, bugetul, activitățile de echipă și să planifici toate acestea din timp pentru a evita situațiile imprevizibile. Realizează-ți o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut și bifează-le de fiecare dată pe cele de care reușești să te ocupi. Astfel totul va fi clar, iar tu vei organiza un team building reușit. 

Sursa foto: unsplah.com