Breaking news

Cum să ne ferim de boli în sezonul rece. Iată cinci remedii folositoare pentru toate vârstele

În sezonul rece, organismul oamenilor suferă și are de îndurat mult mai multe ”atacuri” decât în perioada verii. De la frigul intens până la virusurile care sunt peste tot, imunitatea este una dintre cele mai bune arme care vă poate ajuta să luptați cu problemele aduse de perioada rece a anului.

Nimeni nu își dorește o durere de cap, o răceală puternică sau o altă problemă mai mare de sănătate, astfel că puteți apela la câteva ”trucuri” care vă vor feri de boli în aceste luni. 

Iată cinci remedii folositoare, care pot ține bolile la distanță în sezonul rece

  1. Pentru a avea o sănătate de fier, este important să vă întăriți imunitatea. Sportul este un excelent ajutor în această problemă. Pe lângă faptul că vă menține în formă și vă scapă de kilogramele în plus, o jumătate de oră de mișcare pe zi poate ține departe răcelile, durerile articulare, durerile de cap și chiar vă alungă depresia. 

Cum poate sportul să vă îmbunătățească starea de spirit? Simplu: atunci când faceți mișcare, corpul dumneavoastră eliberează endorfine, care vă ajută să deveniți pozitivi. 

2. Respirarea de aer curat mereu. Dacă nu locuiți într-o zonă montană, aerul curat este o raritate și, din păcate, poluarea agravează orice problemă de sănătate existentă, dar și creează altele noi. 

Pentru a menține un nivel optim al oxigenului ar fi indicat să vă achiziționați un purificator de aer, care  poate face minuni la dumneavoastră acasă. Vezi aici ce sunt acestea și ce calități au pentru a vă convinge dacă aveți nevoie de un asemenea aparat la dumneavoastră acasă!

3. În lupta cu virozele și cu problemele aduse de sezonul rece vă ajută și consumul de fructe și legume proaspete. Sunt pline de vitamine, au un gust excelent, nu au multe calorii și mai sunt și foarte gustoase. 

Dacă nu sunteți adeptul consumului de legume și fructe, puteți încerca, pentru început, să le combinați, să vă lăsați imaginația să se joace. O salată verde poate fi completată perfect cu bucăți de piept de pui la grătar, măsline, ou fiert și, de ce nu, un dressing făcut din iaurt, sare și piper, toate acestea alcătuind o cină absolut delicioasă. De asemenea, un ananas tăiat felii poate fi asezonat cu banane și ciocolată neagră rasă, pentru un desert absolut fabulos. 

4. Hidratarea este un factor esențial pentru ca organismul să poată lupta în fața virusurilor, dar și pentru o bună funcționare a organelor interne. Știați că atunci când aveți o migrenă, acesta poate fi un semnal de alarmă că nu v-ați hidratat corespunzător? 

Nu trebuie să așteptați să vă fie sete ca să beți apă, este important să consumați aproximativ doi litri de lichide pe zi. Sucurile din comerț, pline de zahăr și conservanți, nu se consideră optime pentru o hidratare corespunzătoare. În schimb, puteți încerca ceaiuri din plante sau fructe naturale, neîndulcite sau cu puțină miere. De asemenea, supele sunt recomandate în perioada rece a anului și vă ajută și în problema hidratării. 

5. Suplimentele de vitamine și minerale. Deși nu toți medicii le recomandă, explicând că ne luăm tot ce avem nevoie din alimentație, uneori este nevoie ca organismul să primească puțin ajutor, mai ales în perioada iernii. Vitamina C și vitamina D sunt extrem de folositoare și ajută organismul să se refacă mai repede după o mică răceală sau chiar să vă ajute să nu contactați nicio viroză de sezon.

Pentru a avea o sănătate de fier este nevoie să aveți mai multă grijă de corpul dumneavoastră. Așadar, încercați să vă relaxați mai mult, să vă hidratați corespunzător, să aveți o alimentație corectă, iar dacă faceți și puțină mișcare, reduceți substanțial șansele de a vă îmbolnăvi. 

Sursa foto: Pexels.com

>