Breaking news

Cum să îți protejezi mașina pe drumurile afectate din România?

Mulți pasionați de mașini își doresc întotdeauna o mașină cât mai performantă. Ce presupune aceasta variază de la: viteză mare, frânare, accelerare și putere excelentă în off-road alături de multe altele. O mașină cu performanțe perfecte este întotdeauna o necesitate pentru oricine deține sau dorește să dețină o mașină. Cu toate acestea, drumurile au devenit acum un factor de obstacol.

Acestea influențează modul în care mașina ta funcționează. Drumul este în prezent mijlocul de transport de bază folosit de toată lumea. Avem două forme comune de drumuri: drumuri asfaltate și drumuri neasfaltate. Aceste două au un efect mare asupra modului în care funcționează mașina ta atunci când pornești la drum. Specialiștii de la AUTO VROM explică modul în care mașina ta poate fi afectată de condițiile de drum.

Cu toții vrem să oferim mașinilor noastre cea mai bună întreținere și cele mai bune condiții de deplasare. Dar, în ciuda tuturor eforturilor pe care le depunem, defecțiunile nu vor fi niciodată inevitabile. Uneori apar daune și necesită sume mari de bani pentru a le repara. Toate acestea se întâmplă fie din cauza condițiilor de drum, fie doar din cauza uzurii normale.

Condițiile grele de drum afectează sistemul de transmisie

Aceasta este o parte vitală pentru a asigura mișcarea roților mașinii tale. Este responsabilă pentru transformarea energiei din motor în energie mecanică. Acest proces are loc printr-o serie de evenimente care includ angrenaje și curele care transmit putere una către alta. Un drum cu denivelări face transmisia mașinii  mai vulnerabilă la defecțiuni. Rata daunelor crește dacă mașina este încărcată  peste greutatea maximă necesară și mergi în pantă. Acest lucru generează stres pe părțile interne ale sistemului de transmisie, provocând o uzură drastică a angrenajelor.

Orice defecțiune a sistemului de transmisie provoacă mari dureri de cap proprietarilor. Acest lucru este cauzat de faptul că repararea sistemelor de transmisie este foarte costisitoare și înlocuirea lor este și mai costisitoare.

Starea drumului afectează suspensiile

Drumurile proaste sunt foarte dăunătoare pentru suspensia mașinii tale. Suspensia este responsabilă pentru o călătorie lină și pentru asigurarea manevrării și controlului adecvat. Cu alte cuvinte, sistemul de suspensie crește frecarea dintre sol și anvelope. Sistemul este alcătuit din șasiu care susține cabina mașinii, arcuri care susțin greutatea mașinii și, de asemenea, absorb șocurile rutiere și bara anti-balansare care este folosită pentru a ajuta la mișcarea roților. Toate aceste piese trebuie să fie în formă și formă bună, astfel încât să poți avea o călătorie lină. Drumurile proaste care sunt pline de gropi tind să slăbească sistemul de suspensie în timp. Supraîncărcarea este, de asemenea, o altă problemă. O suspensie slăbită înseamnă că stabilitatea mașinii se reduce împreună cu controlul.

Cum să îți protejezi mașina pe drumurile afectate?

Un drum avariat se numără printre factorii principali ai accidentelor rutiere la nivel global. Oricât de perfect ai fi, poți cădea victimă în orice circumstanță. Drumurile proaste sunt foarte periculoase pentru viața șoferului și a mașinilor. Pe astfel de drumuri poți găsi gropi, zone alunecoase după ploaie,  marcaje rutiere decolorate, zone neasfaltate și zone în care drumul este rupt pe laterale. Există mai multe moduri în care poți evita accidentele pe astfel de drumuri.

  •          Reglează viteza – Viteza pe drumuri nefavorabile este foarte periculoasă. Încetinește și condu cu o viteză constantă și ține ochii pe drum.
  •          Evitați gropile sau peticele de gheață – Este înțelept să le eviți, deoarece gropile, de exemplu, ar putea fi mai adânci decât crezi inițial.
  •          Păstrează o distanță de siguranță față de mașinile din fața ta. Acest lucru te va ajuta să eviți gropile și să oprești la timp atunci când este necesar.

Schimbul de plăcute și discuri de frână trebuie efectuat la timp pentru a nu risca un accident din cauza sistemului de frânare.

Pentru foarte multe persoane drumurile avariate sunt un subiect dureros și încearcă să le evite complet atunci când este posibil. Chiar și specialiștii în domeniu recomandă evitarea acestor drumuri. Condițiile proaste ale drumului implică o mulțime de probleme pe care vei dori să le eviți. Vehiculul tău poate fi deteriorat oricând și oriunde și, în același timp, s-ar putea să te rănești și tu.

Atunci când apar primele probleme este ideal să mergi imediat la service pentru a le remedia înainte ca sistemele deteriorate să afecteze și alte componente ale mașinii tale. Dacă mergi des pe drumuri avariate, cel mai important este să verifici periodic mașina pentru a evita daunele mari.

>