Breaking news

Cum sa iti pazesti curtea de hoti – 3 metode esentiale

loading...

Nu este cu nimic surprinzator in faptul ca pericolul de a fi jefuit pandeste la orice colt. Realitatea economica si multi alti factori sociali favorizeaza astfel de acte criminale, printre cele mai comune cazuri investigate de politie fiind cele de furt.

Camere pentru supraveghereNu cu mult timp in urma, un ziar englezesc renumit publica marturia unui asa numit fost hot. Acesta vorbea despre ce indicii incurajeaza jefuitorii sa patrunda prin efractie pe o proprietate privata, criteriile fiind de la tipul de usa si de incuietori pana la perdelele trase, care lasa la vedere bunurile casnice.

Urmarind acest subiect, am identificat trei metode esentiale care descurajeaza patrunderea hotilor intr-o casa, mai ales daca este vorba despre o proprietate la curte. Perimetrul deschis din fata locuintei s-a dovedit de multe ori a fi o tinta atragatoare pentru hotii care vor sa se strecoare in interior.

Credem ca paza buna trece primejdia rea, asa ca iti prezentam si tie cele mai importante metode pentru a-ti feri locuinta de raufacatori, daca locuiesti la curte:

1. Monteaza garduri si porti puternice

O poarta metalica solida nu doar ca are un aspect impunator, dar da si senzatia unui loc bine pazit. Inaltimea gardului si a portilor este importanta, deoarece cu cat sunt mai ridicate, cu atat devin mai greu de escaladat. De asemenea, o alegere foarte buna este un design cu elemente ascutite in partea superioara, care sa faca accesul infractorilor imposibil.
In aceasta categorie de metode pentru paza intra si sistemul de inchidere al portii. Pe langa materialul metalic si durabil, este necesar ca poarta sa aiba un mecanism de blocare cat mai eficient si mai greu de activat din exterior. Poti alege un model de incuietoare automata, care o va bloca in urma ta. Totodata, evita portile metalice cu spatiu in jurul incuietorii, care lasa loc pentru cineva cu mana subtire sa deschida de pe partea cealalta.

Daca nu stii ce sa alegi inca, gasesti aici garduri din fier forjat si porti metalice care sa corespunda cu standarde inalte de calitate si care sa iti satisfaca nevoia de siguranta.

2. Investeste intr-un sistem de iluminare cu senzori

Oricine patrunde intr-o anumita arie a curtii interioare va fi surprins de becuri declansate automat. Acest sistem de iluminare exterioara functioneaza pe baza unor senzori de miscare, ce detecteaza orice activitate in zona supravegheata. Luminile se sting automat la un anumit interval de secunde si raman aprinse pe o perioada indelungata doar daca exista miscare in permanenta.

Poate ca va intrebati cum va protejeaza sitemul de iluminare cu senzor, dar imaginati-va un hot, care traverseaza pe furis curtea si este surprins de becurile aprinse instantaneu. Este indicat sa fie pozitionate catre principalele cai de acces ale casei, fapt care va descuraja initiativa unui spargator, care nu vrea sa riste sa fie prins.

3. Instaleaza un sistem de supraveghere

Cel mai la indemana este sa cumperi un sistem de supraveghere video. Mai mult, aplica intr-un loc cu vizibilitate publica un avertisment, care sa instiinteze asupra faptului ca proprietatea este pazita si securizata. Alege camere de supraveghere pentru a descuraja hotii, care vor renunta sa aspire la patrunderea prin efractie intr-o casa eficient pazita. De asemenea, plaseaza dispozitivele de supraveghere video la vedere, astfel incat sa fie usor recunoscute de orice curios.

Chiar daca poate parea costisitor, in realitate paza buna trece primejdia rea. Proverbul se aplica oricui, mai ales pentru ca o locuinta la curte este printre principalele obiective ale hotilor. Decat sa te expui la pagube materiale considerabile, mai bine investesti in sisteme de supraveghere eficiente si intr-o poarta metalica cu gard inalt.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>