Cum sa iti obisnuiesti cainele cu salonul de frizerie canina

Vizita regulata la salonul de frizerie canina este parte importanta din intregul proces de ingrijire a cainelui tau.

De-a lungul vietii blanosului, spalatul si periatul au rolul de a mentine blanita sanatoasa, insa necesitatile lui se vor schimba pe masura ce creste. Cand primesti un pui de caine in familia ta, este esential sa stii ce e de facut pentru o ingrijire corecta.

Cand cainii se nasc,corpul lor este acoperit de “blanita de pui”. Acest tip de blanita este in general mai scurta decat blana de adult si are un aspect pufos. Rolul principal este de protejare fata de anumiti factori externi si in acelasi timp mentine o temperatura optima a corpului. In functie de rasa cainelui, blanita de pui se va schimba in cea de adult la varsta de aproximativ 6 luni. Spre deosebire de blana cainelui adult, cea de pui tinde sa nu se incurce si sa nu se incalceasca. Cu toate astea, este o idee buna sa iti inveti cainele cu anumite obiceiuri de ingrijire chiar inainte de a deveni adult.

Chiar daca blana este neteda si scurta ca cea a unui Boxer, sau lunga ca cea a unui Shih-Tzu, cainele tau va trebui sa se obisnuiasca cu sunetele si senzatiile provocate de uneltele folosite pentru spalat, uscat si pieptanat. Vorbeste cu specialistul in cosmetica canina sau cu diferiti oameni care iti pot da sfaturi si achizitioneaza sampoanele, mastile, periile si alte ustensile de calitate.

Permite-i puiului tau sa se acomodeze treptat cu noile achizitii, lasandu-l sa le miroasa si sa se obisnuiasca cu periajul zilnic si spalatul periodic. Odata ce s-a obisnuit, este timpul pentru prima vizita la salonul profesional de frizerie si tuns caini. Una din cele mai populare tunsori este cea de tip “puppy cut”. De fapt, aceasta denumire acopera o varietate de tipuri de tunsori, depinzand in totalitate de rasa si tipul blanii. “Puppy cut” se refera la tunsul scurt, aproximativ aceeasi lungime pe tot corpul. Bineinteles ca rezultatele finale depind si de preferintele clientilor.

Explica-i celui care iti tunde cainele, lungimea preferata a blanii si arata-i poze reprezentative pentru a-si face o idee clara. Este important sa intelegi faptul ca tipul de tunsoare dorita nu este intotdeauna potrivita pentru blanosul tau. Groomerul o sa iti explice de ce si va veni cu idei si sfaturi folositoare.

Odata ce ati stabilit impreuna un program regulat de cosmetizare canina, este bine de stiut ca trebuie sa te tii de el pentru binele puiului tau.

>