Breaking news

Cum să îți decorezi casa în stil vintage și de unde îți poți lua cele mai rare antichități din România

Este nevoie de un set special de abilități pentru a stăpâni arta antichităților – abilități care sunt cultivate prin cercetare, practică în domeniu, răbdare și instruire pentru a recunoaște calitatea.

Avem pentru voi sfaturi despre identificarea celor mai bune obiecte de mobilier, covoare, artă, argint și multe altele, dar și unde puteți găsi cele mai bune antichități online.

Mobilier din lemn

O piesă refăcută ar putea arăta curată și strălucitoare, dar recondiționarea mobilierului din lemn în acest mod îi poate diminua valoarea, deoarece colecționarii preferă deseori finisajul original, mai rezistent la o piesă. Acestea fiind spuse, frumusețea se află în ochiul privitorului și depinde de tine ce aspect preferi.

Covoare

Nu vă temeți de imperfecțiuni. Cu excepția cazului în care este închis în depozit de ani de zile, este puțin probabil ca un covor vintage să fie în stare perfectă. Gândiți-vă la o decolorare sau ușoară uzură ca la mărci de frumusețe care se adaugă la farmecul și istoria unei piese.

Artă

Calitatea, starea și aspectul încadrării unei lucrări pot ajuta la datarea piesei. Așadar, aruncați o privire la partea din spate a lucrării: dacă lemnul cadrului este întunecat sau pătat, probabil că există de ceva timp. Pentru cadrele în tonuri aurii, cu cât aurul este mai întunecat și cu aspect de bronz, cu atât este mai probabil ca obiectul să fie vechi. Veți găsi adesea etichete de cadru pe partea din spate a operelor de artă, iar o căutare rapidă online ar putea ajuta la restrângerea unui interval de ani.

Dacă plătiți mult pentru o piesă, asigurați-vă că obțineți cât mai multe informații de la vânzător: cum ar fi de unde provine și cât de vechi ar putea fi. Dacă există documente care însoțesc lucrarea, chiar mai bine.

Argint

Valoarea argintului este determinată de rata actuală a pieței, ceea ce înseamnă că prețul crește și scade adesea. Rețineți acest lucru în timp ce faceți cumpărături – și dacă aveți noroc, s-ar putea să îl puteți folosi ca instrument de negociere.

Porțelan și ceramică

Simbolurile de pe partea inferioară a unei piese vă pot ajuta să determinați când a fost realizată o piesă. Mărcile pictate manual pe ceramică sugerează o origine din secolul al XVIII-lea sau mai devreme, în timp ce mărcile imprimate sau tipărite denotă o dată mai recentă.

Chiar și în mijlocul celui mai modern decor, găsirea de antichități – în special piesele potrivite – poate aduce un element neașteptat de interes pentru aproape orice cameră.  Mulți oameni consideră că antichitățile sunt unul dintre hobby-urile lor preferate.

Unii oameni fac profit vânzând antichități pasionaților; alții se bucură de explorarea poveștii pe care fiecare piesă trebuie să o spună despre călătoria sa unică sau se bucură de nostalgia pe care o poate dezvălui un obiect din epoca copilăriei. Indiferent de motiv – sau preț! – există multe locuri diferite pentru a descoperi antichități, atât personal, cât și online.

Pentru a găsi cele mai bune obiecte dar și o comunitate de oameni pasionați de antichități îți recomandăm să accesezi Antic Shop magazin antichitati online . O platforma inovatoare ce permite atât cumpărarea cât și vânzarea de antichități din cele mai diverse domenii.