Breaking news

Cum sa iluminam holul, camera de zi si dormitorul

loading...

Iluminatul este unul dintre elementele cheie care va ajuta sa transformati o simpla locuinta intr-una primitoare. Un iluminat corespunzator va permite sa efectuati anumite activitati cu usurinta, sa va simtiti mai in siguranta si mai confortabil si, totodata, va permite sa va bucurati de casa la potentialul ei maxim. Cu toate acestea, fiecare camera are cerinte specifice si unice de iluminare. Iata cateva sfaturi si idei de luat in considerare atunci cand va pregatiti sa cumparati corpuri de iluminat.

Holuri si scari

Holul  de la intrare transmite prima impresie a celui care intra pentru prima data in locuinta dvs. Daca spatiul va permite alegeti pentru hol un candelabru clasic sau un corp de iluminat suspendat ceva mai modern. Daca locuinta dumneavoastra este una mai moderna ori spatiul din hol este mic, puteti opta si pentru o aplica care sa va asigure lumina de baza.

In cazul in care in hol aveti tablouri pe pereti puteti opta si pentru lumini de accent sub forma unor mici spoturi care sa scoata in evidenta lucrarile de arta.

In ceea ce priveste scarile, ideea este ca acestea sa fie cat mai luminate pentru a evita producerea unui accident. Ca regula, se spune ca trebuie sa montati cate un corp de iluminat din 3 in 3 metri daca scara interioara este una lunga. In ceea ce priveste stilul corpului de iluminat, este indicat ca in zona scarilor acestea sa se potriveasca cu cele din hol. Atentie insa la corpurile suspendate. Nu este indicat sa fie prea lungi, pentru a elimina riscul de a va lovi de ele.

Dormitor

Dormitorul este considerat camera de relaxare, asa ca alegerea corpurilor de iluminat trebuie sa tina cont de acest lucru. Pentru inceput trebuie sa luati in calcul o lustra care sa va asigure lumina ambientala. Chiar daca nu veti apela prea des la lumina din plafon este bine sa stiti ca la nevoie aveti in dormitor si o lumina puternica.

Importante vor fi insa luminile de accent si cele pentru anumite sarcini. Alegeti doua veioze pentru noptiere, pe care puteti sa le combinati cu un lampadar de podea. Nu uitati ca temperatura luminii in dormitor este foarte importanta.

Camera de zi

Camera de zi este, in general, cea mai mare camera din casa, un spatiu unde se desfasoara o multime de activitati zi si noapte. Trebuie sa va asigurati ca sufrageria dvs. este luminata corespunzator si frumos pentru a va putea reuni cu familia, a va distra, relaxa, citi, pentru a va uita la televizor etc.

In mod ideal, o camera de zi bine luminata ar trebui sa aiba mai multe tipuri de corpuri de iluminat, care sa lumineze toate cele patru colturi pentru a crea echilibru si o atmosfera placuta. Poate include un amestec de iluminare ambientala, lumina de accent si lumina pentru anumite sarcini – candelabre, aplice de perete, lampi de masa, lampi de podea si chiar iluminare incastrata.

 

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>