Breaking news

Cum să eficientizezi managementul timpului care înseamnă bani în compania ta? Iată avantajele utilizării softului informatic pentru evoluția Business to Business!

Este bine știut faptul că „timpul înseamnă bani” sau „timpul costă bani”, deoarece acesta este cea mai prețioasă resursă pe care o ai și ca individ, și ca antreprenor de succes. Pe de altă parte, timpul nu se mai întoarce și nu stă pe loc, motiv pentru care prețuiește-l!

În condițiile în care ești prins în toate activitățile firmei este absolut necesar să gestionezi timpul în mod eficient. În următorul articol vei descoperi care este legătura dintre managementul timpului și utilizarea softului informatic pentru evoluția colaborării cu alte companii. 

Metode de eficientizare a managementului timpului în companie

Dacă ai un plan de obiective bine stabilit și o echipă care desfășoară activitățile conform standardelor este momentul să stabilești legătura dintre acțiunile desfășurate și rezultatele obținute. Pentru companii este destul de dificil de gestionat timpul. Vestea bună este că, dacă iei în calcul managementul riscurilor și întocmești planul de diminuare a acestora , ești în măsură să eficientizezi managementul timpului. Conform celor afirmate de Eugen Lovinescu:  „Când porneşti la o acţiune, trebuie să ai în vedere şi riscurile ei.” 

Dacă vrei să colaborezi cu o companie în vederea finanțării acesteia este necesar să ai la dispoziție computerul pentru verificarea firmelor online în vederea diminuării riscurilor cu privire la noua investiție. Pe site-ul termene.ro ai acces la informații actualizate în timp real și poți afla detaliile necesare cu privire la date financiare, fiscale și juridice ale firmei care te interesează. Dacă introduci în sistemul informatic Codul Unic de Identificare (CUI) al companiei respective ți se oferă numeroase informații utile pentru stabilirea unui nou Plan de management.

Cum corelezi utilizarea softului informatic cu evoluția colaborării din interiorul și din exteriorul companiei?

Când știi că liderul unei companii trebuie să fie suficient de flexibil pentru a se adapta cu ușurință oricăror situații neprevăzute, este bine să fii conștient că este nevoie de multă muncă și de numeroase activități practice. Desigur, în conducerea firmei poți adopta mai multe stiluri și abordări, în funcție de activitățile sau de situațiile apărute de-a lungul timpului.

Dintre stilurile de management se remarcă:

  • Managementul democratic – angajații se pot descurca singuri, însă au nevoie de un manager care să-i ghideze;
  • Managementul inspirațional – dificil prin prisma faptului că managerul își ajută angajații și în companie, și în afara ei;
  • Managementul autoritar – necesar uneori prin prezența unei „mâini de fier” care se corelează cu politețea;
  • Managementul bazat pe rezultate sau dorința de eficiență a managerului fără aa impune reguli sau metode de lucru;
  • Managementul relaxat care presupune încredere în angajați și atitudine relaxată a managerului, ceea ce implică luarea inițiativei și din partea subalternilor;
  • Managementul colaborativ – asemănător cu cel democratic, însă managerul aduce soluții noi, inovatoare pentru obținerea unor rezultate foarte bune;
  • Managementul carismatic – realizat datorită farmecului managerului și prin relațiile deosebite cu angajații, ceea ce generează performanță datorită echipei unite.

Orice stil ai alege sau ai aborda este important să ții pasul cu tehnologia și să urmezi planul de management.

Datorită dezvoltării tehnologiei și a softurilor informatice care devin tot mai eficiente este posibil să scadă numărul angajaților din firme odată cu apariția noilor programe, însă fiecare angajat poate să aducă plusvaloare prin inițiativa sau ideile practice și utile. 

Așadar, tu cum procedezi pentru a-ți menține angajații în companie și pentru a avea rezultate optime?

Sursa foto: unsplash.com

>