Breaking news

Cum să economisești timp prețios în bucătărie: sfaturi și trucuri!

Eficientizează fiecare activitate pe care o faci, mai ales când vine vorba despre timpul petrecut în bucătărie. Pentru că trăim într-o lume în care trebuie să fim mereu alerți și avem foarte multe lucruri de rezolvat, trebuie să ne organizăm, astfel încât să ne bucurăm de fiecare moment, fără a ne aglomera și stresa. 

Astfel, fie că ești un bucătar amator sau unul experimentat, ți-am pregătit o serie de sfaturi și trucuri prin care poți să profiți de fiecare moment petrecut pentru a face mâncarea favorită a celor dragi, dar mai ales, pentru a-ți simplifica rutina de zi cu zi. 

Planificarea este cheia!

Indiferent de activitățile pe care le avem de făcut, trebuie să ne planificăm din timp fiecare lucru, astfel încât să evităm situațiile stresante. În bucătărie, planificarea devine o metodă eficientă de a economisi timp. Săptămânal, alocă câteva minute sau o oră în care să îi aduni pe cei dragi și să vorbiți despre ce v-ați dori să aveți la fiecare masă. Bazându-te pe sugestiile sau poftele acestora, poți alcătui o listă de cumpărături corespunzătoare. Acest lucru nu numai că te va ajuta să știi ce vei găti zilnic, ci îți va permite să te limitezi la strictul necesar, fără a pierde timpul cu decizii de ultim moment. 

Utilizarea electrocasnicelor 

Fiecare electrocasnic este gândit astfel încât să ne ajută să eficientizăm procesul de pregătire al mâncării, dar mai ales, să ne simplifice traiul. De exemplu, dacă alegi mixere de la Rohnson, poți face minuni în bucătărie: de la prepararea cremelor pentru prăjituri sau compoziția de blaturi, până la amestecarea sosurilor și pregătirea piureului. În plus, te sfătuim să adaugi și un robot de bucătărie multifuncțional, pentru tocarea, felierea și amestecarea ingredientelor necesare, într-un timp record. Această investiție va fi de mare ajutor pe o perioadă lungă de timp. 

Pregătirea ingredientelor

Dacă ești tipul de persoană care alege să cumpere legume, fructe sau carne într-o cantitate mare, atunci trebuie să urmezi pașii noștri. La începutul sau sfâșitul fiecărei săptămâni, te sfătuim să pregătești fiecare ingredient pentru a-l avea la îndemână în momentul gătirii: legumele tăiate cubulețe pentru ciorbă sau piureuri, carnea porționată pentru fripturi și fructele tăiate pentru prăjituri. Astfel, vei scuti timp prețios și vei avea mereu gata ingredientele pentru preparatele delicioase pe care urmează să le pregătești pentru cei dragi. 

Organizarea bucătăriei

În momentul în care știi unde este fiecare ustensilă sau ingredient, experiența în bucătărie este una mult mai plăcută și eficiență. Asigură-te că tot ce ai nevoie este depozitat într-o logică, dar mai ales, că le poți accesa cu usurință. Sfatul nostru este să te orientezi spre organizatoare de sertare, suporturi pentru condimente cu etichete. Mai mult decât atât, ordonează-le în funcție de cât de des le folosești. Sarea și piperul ar trebui să fie mereu primele, la fel ca polonicul sau lingura de lemn. 

Urmând aceste sfaturi, vei fi mult mai productiv, dar mai ales, vei transforma fiecare moment petrecut în bucătărie într-o experiență plăcută și lejeră. Cu atât mai mult, vei asigura mese delicioase celor dragi, rapid și ușor. 

sursa foto: https://drive.google.com/file/d/1IgEP41rZ1F175pkVRaGUuWY45GtJKop-/view?usp=sharing 

>