Breaking news

Cum sa devii antreprenor in 7 pasi

Multi oameni viseaza sa isi inceapa propria afacere, dar putini fac vreodata pasul si chiar o fac. Dar daca gandul de a-ti asuma un risc asupra unei idei despre care crezi ca ar putea schimba lumea te atrage, ai putea fi un antreprenor.

Ce este un antreprenor?

S-ar putea sa va ganditi la un antreprenor ca la cineva care incepe sau conduce o afacere mica, dar exista mai mult decat atat. La un nivel fundamental, antreprenoriatul inseamna identificarea oportunitatilor si asumarea riscurilor pentru a le umple. Intreprinzatorii ca clasa tind sa fie entuziasmati (mai degraba decat sa se teama de) provocarile care vin odata cu rezolvarea problemelor care nu au fost niciodata rezolvate.

Nu aveti nevoie de o diploma in afaceri – sau chiar atat de multi bani in economii – pentru a deveni un antreprenor de succes. Multi antreprenori aspiranti isi incep pur si simplu oferind o noua solutie pentru o problema larg raspandita.

4 lucruri de luat in considerare inainte de a deveni antreprenor

Exista multa dragoste in jurul ideii de a fi antreprenor. Multi oameni, la un moment dat sau altul, au avut o idee de afaceri despre care credeau ca ar putea schimba lumea sau au visat cu ochii deschisi sa fie propriul lor sef. Cu siguranta exista avantaje sa devii antreprenor pentru prima data, dar este si un proces intens, stresant, cu sanse mari de esec. Iata patru lucruri de luat in considerare inainte de a deveni antreprenor:

Cat de mult iti place ideea? Meseria de antreprenor este o munca grea, iar esecul este un rezultat foarte real (sau chiar cel mai probabil), asa ca va trebui sa iubesti cu adevarat ceea ce faci pentru a trece peste aceste provocari.

De cata stabilitate ai nevoie in viata ta? A fi confortabil cu riscuri mari este una dintre caracteristicile semnale ale antreprenorilor. Mai ales la inceputul perioadei dvs. de proprietar de afaceri, produsul dvs., programul dvs. si veniturile dvs. vor fi toate in aer. S-ar putea sa lucrezi saizeci de ore pe saptamana sau mai mult, luni la rand, fara flux de numerar si fara garantii privind veniturile viitoare. Daca acest lucru nu va atrage (sau nu este realist pentru celelalte angajamente de viata), atunci sa renuntati la slujba de zi cu zi pentru a face pasul ar putea fi o greseala.

Cat de increzator esti in misiunea ta? O trasatura esentiala a antreprenorilor este increderea adanc inradacinata in propriile abilitati. Mai ales cand incepi, multi oameni se vor indoi de tine. Daca te descurajezi cu usurinta, atunci aceasta poate sa nu fie calea pentru tine. Odata ce ai lansat noua ta afacere, vei fi insarcinat sa iei o multime de decizii grele pe care unora nu le vor placea. In aceste cazuri, va trebui sa ramai la alegerile tale si sa eviti sa te ghiciti.

Care este toleranta ta la esec? Probabil ca esti familiarizat cu povestile fondatorilor care lanseaza o afacere de un miliard de dolari la prima incercare, dar pentru majoritatea antreprenorilor de succes, aceasta nu este realitatea. O componenta cheie a antreprenoriatului este confortul cu esecul, mai ales daca poti invata din acel esec.

Cum sa devii antreprenor in 7 pasi

Nu exista o cale incercata si adevarata pentru a deveni antreprenor, dar exista o multime de resurse. Evenimentele de retea va pot ajuta sa va conectati cu alti antreprenori, contacte din industrie si potentiali investitori. Incubatoarele sau acceleratoarele va pot ajuta cu elementele de baza ale dezvoltarii unui produs, plan de afaceri si strategie de marketing. Iata cateva lucruri importante de care trebuie sa tii cont pe parcursul calatoriei tale antreprenoriale:

Gaseste-ti scopul . Noteaza trei lucruri care te enerveaza. Alege unul si analizeaza cu adevarat ce ai putea face pentru ca acel lucru sa fie mai putin o problema in viata ta de zi cu zi. Apoi, scrieti un plan de actiune pentru rezolvarea problemei respective. Sau, daca aveti chef de creativitate, veniti cu un produs care ar putea rezolva problema. Aceasta nu trebuie sa fie neaparat marea ta inventie, asa ca distreaza-te cu ea.

Identificati o problema pe care o puteti rezolva . Poate ca nu aveti cea mai mare experienta intr-o industrie, dar ganditi-va la asta: sunteti o persoana care va cunoaste intim nisa din alt motiv? Este posibil ca oamenii care produc produse in industria dorita sa nu aiba cunostintele dumneavoastra unice despre acele produse? S-ar putea sa stii mai multe despre ceea ce vrei sa faci decat toti oamenii care fac deja produse asemanatoare. Faceti cercetari de piata pentru a determina cererea potentiala pentru produsul dvs.

Faceti primul dvs. prototip . Prototiparea este un proces cu doua directii : in primul rand, aduce ideea ta in lume pentru a vedea daca poate fi realizata. Apoi, examineaza punctele forte si punctele slabe ale produsului tau comparandu-l cu ce altceva exista. Incearca primele tale prototipuri pe tine. Daca nu l-ai cumpara si a fost ideea ta in primul rand, cine ar face-o? Daca trece de ,,L-as cumpara?” testeaza, grozav, acum intensifica-l. Da-l unor prieteni de incredere si membrilor familiei pentru a-l incerca.
Vinde problema, nu produsul . Ai putea crede ca atunci cand iti vinzi produsul, iti vinzi produsul, dar nu este cazul. Veti vinde problema pe care o rezolva produsul dvs. Prima parte a propunerii dvs. ar trebui sa va convinga producatorul, clientul sau cumparatorul ca exista o problema urgenta care trebuie rezolvata. Apelati la emotiile lor si faceti-i fie sa se identifice, fie sa empatizeze cu problema. Intrebati: ,,Ti s-a intamplat vreodata asta?” Daca nu a facut-o, fa-i sa se simta pentru oamenii carora li se intampla: ,,Acesta este ceva cu care prietenul meu a trebuit sa faca fata toata viata.” Partea a doua a prezentarii dumneavoastra arata cum produsul dumneavoastra este solutia la aceasta problema urgenta.

Dezvoltarea povestea ta de brand . Povestea marcii dvs. este ceea ce veti dori sa le spuneti oamenilor atunci cand va comercializati produsul. Despre asta vor jurnalistii sa scrie, despre asta vor sa vorbeasca gazdele radio. Ai depasit ceva pentru a incepe aceasta afacere? De unde esti? Din ce s-a nascut aceasta idee? Cu cat esti mai deschis despre cine esti si ce reprezinta, cu atat este mai probabil ca oamenii sa se relationeze cu tine si, prin urmare, cu produsul tau.

Construieste o cultura a dezamagirii . Exista doua tipuri diferite de oameni pe care trebuie sa le angajati: unul va va sustine punctele forte pe care le aveti deja, iar celalalt va acoperi punctele moarte ale afacerii dvs. Cu cat obtineti mai mult succes, cu atat mai multi oameni vor incepe sa iasa din lemn pentru a obtine acel succes. In lumea afacerilor, acesti oameni vin adesea sub forma unor experti care insista ca aveti nevoie de ajutorul lor pentru a creste. In unele cazuri, acest lucru poate fi adevarat. Nu ridica nasul la fiecare expert care ofera sfaturi. Pe de alta parte, totusi, s-ar putea sa descoperi ca poti indeplini unele dintre abilitatile pe care acei experti le vand foarte bine pe cont propriu.

Ramaneti conectat la ,,de ce”. Inceperea unei afaceri de succes este – ei bine, o afacere perfida. Trebuie sa ramaneti concentrat pe ceva care va va continua sa va impinga inainte, altfel cunoscut sub numele de ,,de ce”. De ce faci asta? De ce este important? Transforma-ti ,,de ce” in declaratia de misiune a afacerii tale. Acest lucru este atat pentru tine, cat si pentru oamenii care vor lucra pentru tine si cu tine – indiferent de ce fel de afacere incerci sa incepi, este esential sa te aliniezi pe tine si pe echipa ta.

Ai intrebari legate de infiintarea unei firme?
Contacteaza-ne! Un expert contabil KS ExpertCont 17 de la infiintari firme Timisoara iti va raspunde la intrebari, pentru ca tu sa poti lua cele mai bune decizii!