Breaking news

Cum să depozitezi corect bijuteriile din argint

Bijuteriile din argint încântă prin aspectul versatil, frumusețea și durabilitatea lor. Sunt perfecte pentru a completa o ținută spectaculoasă, însă au nevoie de o îngrijire atentă, ca să impecabile un timp îndelungat. Este bine cunoscut faptul că argintul oxidează în contact cu factorii de mediu sau cu umezeala pielii.

De asemenea, felul în care sunt depozitate accesoriile din argint poate conduce la pătare și murdărire. Descoperă cum trebuie să le păstrezi ca să te poți bucura cât mai mult timp de strălucirea lor.

Folosește o cutie de bijuterii anti-oxidare

Argintul este un metal care trebuie ferit de aer și umiditate. Dacă deții câteva coliere minunate din argint sau alte piese deosebite, folosește o cutie anti-tarnish ca să le depozitezi în mod corespunzător. Atunci când nu le porți, accesoriile pot fi păstrate într-o cutie de bijuterii etanșă, special concepută pentru reducerea oxidării. În cazul în care nu dispui de un asemenea produs, poți depozita podoabele și într-o altă cutie de bijuterii, dar în care ai adăugat un plic de silicagel.

Ai grijă să pui fiecare piesă separat, într-un compartiment dedicat. În cazul în care se vor atinge între ele, bijuteriile se pot zgâria. Totodată, există riscul să apară crăpături și pete pe pietrele cu care sunt decorate.

Păstrează accesoriile în săculeți din material textil

Întrucât strălucirea acestui metal prețios poate fi grav afectată de soare, căldură și umiditate, este recomandat să-l ții într-un loc întunecat, uscat și răcoros. Din acest motiv, săculeții moi, din material textil, sunt o opțiune excelentă. Poți folosi produse din catifea, însă ține cont să depozitezi fiecare piesă individual. Îți pot fi de folos și cutiile căptușite cu acest material nobil sau chiar și pungile de plastic, cu fermoar.

Optează pentru un suport special de bijuterii

Fiecare femeie trebuie să aibă un spațiu propriu, unde să-și depoziteze în mod corespunzător toate accesoriile. Ca să te asiguri că bijuteriile tale din argint vor fi protejate de zgârieturi, pete sau oxidare, poți să folosești un suport special. De exemplu, pandantivele, colierele și lănțișoarele duble pot fi așezate într-un tablou vertical de depozitare. În acest fel, nu se vor încurca și nici nu se vor atinge între ele. O oglindă compactă, dotată cu sistem ingenios de depunere a bijuteriilor, poate fi o variantă bună pentru păstrarea accesoriilor.

Există diferite tipuri de suporturi speciale în care-ți poți păstra accesoriile, dar ai grijă unde le amplasezi. Alege locuri fără umiditate ori prea multă căldură și ține cont ca bijuteriile din argint să nu intre în contact cu factorii de mediu.

Depozitează argintul separat de alte metale

Pe lângă faptul că trebuie să așezi bijuteriile din argint separat, ca să nu se deterioreze, este necesar să nu le amesteci nici cu piese confecționate din alte metale. Accesoriile din colecția ta trebuie să fie depozitate în funcție de metalul din care sunt făcute. Iar asta pentru că nu toate metalele au același mod de păstrare și, mai mult, pot apărea urme inestetice pe bijuterii din cauza atingerii dintre podoabe.

Utilizează cutii tapițate de mici dimensiuni

O cutie care are interiorul tapițat cu un material textil moale, precum satinul, catifeaua sau mătasea, te va ajuta să-ți păstrezi bijuteriile intacte. Aceasta îți poate fi de folos, de exemplu, atunci când pleci în vacanță și nu poți lua cu tine suportul sau cutia în care-ți depozitezi toate accesoriile.

Depozitarea corectă a bijuteriilor din argint este foarte importantă pentru a preveni oxidarea și deteriorarea acestora. Ține cont să le păstrezi întotdeauna separat, în locuri răcoroase și întunecate, ferite de căldură și umiditate. Astfel, te vei bucura tot timpul de piese strălucitoare și elegante, cu care să obții look-uri rafinate.

Sursa foto: https://p2.piqsels.com/preview/783/235/659/jewelry-in-the-national-style-kazakh-jewelry-turkish-jewelry.jpg 

>