Breaking news

Cum să amenajezi o baie mică pentru a avea parte de o atmosferă relaxantă

Când amenajezi casa, sunt multe lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. E necesar să gândești atent înfățișarea fiecărei camere, astfel încât culorile să se potrivească și să se încadreze într-un stil de ansamblu. Ca să fie totul așa cum îți imaginezi, ai grijă la toate detaliile. După ce ai ales mobila sau culoarea pereților și decorațiunile trebuie să se armonizeze între ele.

Baia e un spațiu din casă care e deseori trecut cu vederea. Totuși, aici poți petrece momente de relaxare, în care să te bucuri de efectele benefice ale apei asupra stării de spirit. E nevoie să iei în considerare aspecte când vine vorba de amenajarea acestei încăperi. Mai ales când e vorba despre o cameră mică, trebuie să fii atent la modul în care organizezi spațiul.

Iată cum să amenajezi o baie mică pentru a petrece acolo cele mai relaxante momente!

  • Alege tapetul sau faianța potrivite

Indiferent că optezi pentru tapet sau faianță pentru a acoperi pereții, trebuie să te asiguri că alegi ceva adecvat. Gândește-te la stilul încăperii. Dacă ești adeptul lucrurilor simple, o singură culoare relaxantă ca albastrul sau verdele este potrivită. 

Pentru un aspect mai artistic, poți apela chiar la faianța cu aspect pictat, iar dacă dorești o atmosferă mai apropiată de natură, gresia cu efect de lemn e alegerea perfectă. 

  • Folosește spațiul de pe pereți

Mai ales în băile mai mici, nu-i așa mult loc ca să amplasezi dulapuri. De aceea, poți să profiți de spațiul liber de pe pereți, unde să amplasezi produsele de îngrijire personală pe rafturi sau în dulapuri de mărime adecvată. 

Rafturile suprapuse în culori deschise sunt o idee bună, pentru că sunt o variantă ieftină și destul de încăpătoare, mai ales dacă ești adeptul unui stil minimalist. Ca să organizezi mai bine obiectele de care ai nevoie, acestea pot fi amplasate în cutii cu aspect plăcut.

  • Apelează la plante

Plantele suculente sunt o opțiune bună și pentru decorarea băii, nu doar a sufrageriei sau a dormitorului. Acestea te vor ajuta cu siguranță să ai o stare de spirit mai bună și să te relaxezi după o zi obositoare de muncă. În plus, sunt ideale pentru purificarea aerului. 

  • Creează prin lumină o atmosferă plăcută

Ca să creezi o atmosferă relaxantă în baie, poți opta pentru stiluri interesate de corpuri de iluminat. Sunt la modă cele tip reflector, care se plasează deasupra oglinzii sau cele care sunt aproape ascunse în tavan.

Și tonurile sunt importante. Nuanțele calde sunt mai indicate, pentru că nu deranjează ochii și te ajută să te relaxezi. Dacă ai în vedere bugetul pentru factura la electricitate, te poate ajuta să dai o comandă de becuri led, pentru că acestea consumă mai puțin și sunt ecologice. În plus, ele rezistă la variațiile de temperatură, ceea ce înseamnă că nu cedează la fel de repede când se adună abur în încăpere.

Aspectul băii nu trebuie trecut cu vederea, atunci când amenajezi casa. Aceasta e un spațiu pentru relaxare, în care să îți aduci aminte de importanța propriei bunăstării și stări de spirit. Chiar dacă încăperea e mai mică, poți găsi multe soluții convenabile.

Sursa foto: Shutterstock.com

>