Breaking news

Cum să alegi termopane de calitate? 8 aspecte care fac diferența

Îți construiești o casă nouă sau te-ai decis să renovezi locuința actuală, ai de luat decizii importante în legătură cu ferestrele și ușile pe care să le achiziționezi. Optează pentru tehnologii moderne și materiale de calitate, ca să te bucuri de mai multă lumină naturală, confort termic și siguranță.

Iată câteva aspecte care fac diferența atunci când alegi termopane premium pentru casa ta:

Ferestre premium cu profile de înaltă calitate 

Alege pentru ferestrele tale cele mai bune profile din PVC cu geam termopan care să aibă următoarele caracteristici: adâncimea profilelor să fie mai mare de 70 mm, să aibă 3 garnituri la tocul ferestrei, să fie dotat cu 6 camere, iar profilele să fie întărite la interior cu armături din oțel, cu grosime de 2 mm.

Izolație fonică superioară

Un aspect important atunci când alegi ce ferestre termopan să montezi la exterior este nevoia de liniște. Ca să scapi de zgomotul străzii și de forfota din vecini alege ferestre cu geam tripan, care au 3 rânduri de sticlă într-un pachet de geam rezistent, ce asigură pe deplin confortul fonic dorit.

Confort termic pe toată durata anului 

Ca să beneficiezi de un regim termic plăcut indiferent de anotimp trebuie să alegi  ferestre cu geamuri termopan cu 3 foi de sticlă, cu ajutorul cărora păstrezi în interior temperatura optimă, în condiții de eficiență energetică superioară. Iar performanțele în materie de izolare termică se vor reflecta și în facturile mai mici la energie și utilități.

Cea mai bună sticlă pentru geamuri termopane

Ca să alegi termopane de calitate este necesar să-ți îndrepți atenția și către sticla ce urmează să fie montată pe profilele PVC. Comandă pachete de geam cu 3 foi de sticlă: de tip Low-E la interior și sticlă cu control solar 4 seasons la exterior. 

Elemente de feronerie pentru siguranță și protecție 

Termopane de calitate înseamnă feronerie de calitate, pentru manevrarea ușoară și sigură a ușilor și ferestrelor. Echipează ferestrele premium cu sisteme de deschidere și închidere rezistente, testate antiefracție, mânere securizate de tip secustick sau mânere cu cheiță pentru blocarea accesului. Astfel vei fi în siguranță la tine acasă, indiferent de vremea de afară sau de pericolele ce pot apărea. 

Posibilitate de aerisire controlată

Un alt aspect care face diferența dintre termopane de calitate și ferestre obișnuite este posibilitatea de aerisire controlată. Alege modele performante, dotate cu feronerie din oțel cu multiple opțiuni de deschidere: în 4 trepte, prin microventilație sau pe 6 mm în plan paralel.  

Accesorii de ferestre premium pentru ușurință în utilizare

Să alegi termopane de calitate înseamnă și să utilizezi accesorii care să le crească eficiența: elemente de protectie la exterior, pentru izolarea pereților și controlul precipitațiilor,  glafuri din PVC la interior, plase pentru insecte,  sisteme de umbrire tip obloane și grile pentru aerisire.

Certificate de calitate de la instituții de prestigiu

Un aspect important este și certificarea calității unor ferestre premium pe care le achiziționezi pentru casa ta. Astfel ai siguranța că ai ales într-adevăr cele mai bune termopane și că toate caracteristicile tehnice prezentate de producător sunt în conformitate cu standardele de calitate și siguranță în utilizare.

Dacă te întrebi cum să alegi termopane de calitate, ține seama de aceste aspecte care fac diferența între modelele existente pe piață. Pune accent pe rezistență, izolare termică și fonică,  iluminare naturală, proprietăți antiefracție, de ignifugare și antișoc. Vei beneficia de ferestre premium care îți garantează cel mai bun raport între costuri și beneficii.