Breaking news

Cum sa alegi o camera cu termoviziune!

O camera termica va poate ajuta sa gasiti problemele sistemului electric sau a instalatiilor sanitare, fara a fi nevoie sa faceti gauri in pereti.

 

Atunci cand alegeti o camera de imagine termica, nu exista o solutie unica pentru toate aplicatiile. Indiferent daca aveti nevoie de termoviziune pentru inspectia cladirilor, supraveghere si securitate de ultima generatie, imaginea artificiala si automatizarea sau orice alta aplicatie de termografie, exista cateva considerente de care ar trebui sa tineti cont inainte de a cumpara o camera de termoviziune.

 

Functionarea camerelor cu termoviziune!

 

O camera cu infrarosu, IR sau termica functioneaza prin detectarea si masurarea radiatiei infrarosii emanate de obiecte – cu alte cuvinte, semnatura termica a acestora.

 

Pentru a face acest lucru, camera trebuie mai intai echipata cu o lentila care sa permita trecerea frecventelor IR, trimitandu-le catre o matrice speciala de senzori care, la randul sau, le poate detecta si citi.

 

  • Interval de temperatura: intervalul de temperatura al unei camere cu termoviziune poate fi unul dintre cele mai importante consideratii. La ce temperatura probabila veti captura imagini? Va exista o mare diferenta de temperatura? Primul aspect trebuie sa fie intervalul de temperatura al camerei.

 

  • Rezolutie: Cele mai multe camere termice au un numar mai mic de pixeli decat camerele cu lumina vizibila, asa ca evaluarea rezolutiei detectorului este, de asemenea, un aspect important. Dimensiunea zonei si tintei dvs. de imagine vor dicta rezolutia necesara. Detectarea obiectelor mici va necesita camere termice de inalta rezolutie.

 

  • Precizie si repetabilitate: De multe ori, o camera cu termoviziune nu este folosita doar pentru a detecta diferentele de temperatura. In acest sens, acuratetea si repetabilitatea sunt consideratii cheie. Majoritatea camerelor cu termoviziune de inalta calitate ating o precizie de ±2% sau mai buna.

 

  • Fuziunea imaginilor: In anumite aplicatii, imaginile termice trebuie comparate cu imaginile cu lumina vizibila pentru a prezenta clar constatarile privind diferentele de temperatura.

 

  • Durabilitate: durabilitatea unei camere cu termoviziune este importanta, in special pentru aplicatii precum supravegherea de varf, securitatea si monitorizarea infrastructurii critice. Daca camerele cu termoviziune trebuie sa stea in aer liber pentru perioade lungi de timp sau sa fie mutate intr-un mediu industrial accidentat, durabilitatea va fi un aspect important.

 

Ce este o camera cu termoviziune?

 

Camerele cu termoviziune sunt dispozitive electronice portabile cu un afisaj vizual integrat, concepute pentru detectarea energiei termice.

 

Componenta cheie a unei camere cu termoviziune este un senzor de caldura atasat la un tip special de lentila, care este apoi adaptat pentru a functiona impreuna cu tehnologiile standard de captare a imaginii. Acest lucru le permite inginerilor sa identifice rapid regiunile cu temperatura excesiva sau sursele de energie termica irosita, cum ar fi supraincalzirea componentelor sau eventualele goluri de izolatie termica in inspectia cladirilor.

 

Lumina vizibila formeaza doar o mica parte a spectrului electromagnetic si singura parte pe care o putem vedea de fapt. Aceasta este adesea redata ca o harta de culori in camerele IR moderne, desi afisajele alb-negru sunt inca preferate pentru anumite aplicatii datorita ocuparii vizuale reduse si a captarii imbunatatite a detaliilor fine.