Breaking news

Cum sa alegi corect o orteza in caz de durere la degetul mare, mana si/sau incheietura mainii?

Simti uneori durere in zona degetului mare, intampini dificultati cand doresti sa desfaci ceva sau simtiti o pierdere a aderentei? Ca sa nu mai suferi si sa-ti recuperezi mobilitatea mainilor, orteza este o solutie atractiva. Acum, oferta este larga si alegerea este complicata deoarece pe piata vei gasi mai multe tipuri de orteze, la preturi foarte variate. Lasa-te ghidat de noi in cautarea si opteaza pentru modelul care se potriveste cel mai bine morfologiei si patologiei tale. In plus, magazinul tehno-farm.ro, specializat in dispozitive medicale de orice factura, iti ofera cateva criterii pentru a evita orice poticnire.

 

 

Alegi o orteza pentru degetul mare, pentru mana sau pentru incheietura mainii?

 

O orteza este un dispozitiv medical al carui obiectiv este protejarea si/sau mentinerea si/sau imobilizarea unei articulatii. Mana are mai multe articulatii: degetul mare, degetele, incheietura mainii. Patologia si intensitatea durerii te vor ghida atunci cand vei face alegerea. Cel mai bine este sa consulti un profesionist din domeniul sanatatii pentru a putea fi luat in considerare specificul cazului tau. Specialistul este cel care iti poate recomanda cel mai bun tip de orteza.

 

Cine poate purta o orteza?

 

Ortezele sunt destinate persoanelor care sufera de dureri articulare si/sau au tendoane si/sau ligamentele inflamate, dar pot fi purtate si pentru a preveni anumite neplaceri de acest tip. Este adevarat ca acest dispozitiv medical joaca un rol de sustinere care incearca sa intareasca functiile naturale ale articulatiei, mai ales in cazul utilizarii intense.

 

De ce te dor mainile?

 

Mainile sunt acele zone ale corpului care se folosesc foarte mult, atat pentru timpul liber, cat si pentru munca manuala. Astfel, activitatile noastre conditioneaza, sau macar intaresc durerea si patologiile de care suferim. In anumite cazuri, durerea la mana sau incheietura mainii poate fi legata de traume, cum ar fi o fractura. In alte cazuri, microtraumatismele repetate pot contribui la o deteriorare progresiva a articulatiilor mainii: este cazul rizartrozei sau osteoartritei degetului mare, de exemplu. Pentru a atenua durerea cauzata de aceste patologii, specialistii in traumatologie si ortopedie au dezvoltat solutii inovatoare, usoare si confortabile.

 

Alegerea unei orteze preventive

 

In cazul unei activitati intense (atat sportive, muzicale, cat si profesionale), incheietura mainii si degetele pot fi deosebit de afectate. Daca prin prisma activitatilor tale este supus uneor dureri articulare repetate, limiteaza microtraumele si incetineste aparitia primelor simptome cu ajutorul unei asemenea orteze.

 

Alegerea unei orteze pentru a calma durerea de mana, durerea degetului mare sau la incheietura mainii se face in functie si de tipul de orteza. Se pot distinge trei tipuri principale de orteze care au scopul de a calma diverse dureri: orteze de sprijin, de imobilizare sau de stabilizare. Dincolo de tipul de orteza, este esential sa intelegem originea durerii si patologia in cauza care a dus la situatia neplacuta.

 

Ce orteza sa alegi in cazul sindromului de tunel carpian?

 

Mancarimea sau furnicaturile la nivelul degetelor langa degetul mare reprezinta adesea un indicator al sindromului de tunel carpian. Pentru a atenua efectele acestei patologii, purtarea unei orteze rigide noaptea va ameliora durerea. Exista modele de orteze special concepute pentru a mentine incheietura mainii intr-o pozitie neutra cu scopul de a usura articulatia.

 

In timpul zilei, o orteza flexibila este cea mai buna pentru a pastra mobilitatea limitand in acelasi timp miscarile daunatoare. Ortezele disponibile la tehno-farm.ro se potrivesc ca o manusa: usoare si confortabile, aceste aparate vor fi un adevarat atu in fiecare zi!

 

Ce orteza sa alegi in caz de rizartroza a degetului mare sau osteoartrita?

 

Daca durerea se manifesta mai mult la nivelul incheieturii mainii si te impiedica sa apuci anumite obiecte, poate fi vorba de osteoartrita degetului mare. Acesta este adesea cazul cand obiectele sunt eliberate din neatentie. In cazul rizartrozei, durerea asociata deformarii este redusa prin purtarea unei orteze adecvate. Trebuie sa alegi un model de orteza care este recomandat a fi purtat noaptea pentru a calma durerea. Astfel, orteza se potriveste direct pe mana si, prin urmare, se adapteaza la morfologia acesteia. Daca nu poti pune degetul mare in repaus strict, orteza flexibila pentru degetul mare incearca sa sustina si sa usureze degetul mare fara a-i impiedica mobilitatea.

 

Cat costa o orteza pentru incheietura mainii, mana, degetul mare?

 

Ortezele sunt dispozitive medicale. Prin urmare, fiecare producator sugereaza un pret de vanzare magazinelor, care sunt libere sa-l urmeze sau nu. Acest principiu poate explica posibilele diferente de pret in functie de canalul de vanzare sau de farmacie.

 

Retine ca pretul corect al unei orteze depinde de mai multe criterii. Printre acestea, munca anterioara oricarei inovatii in timpul dezvoltarii ortezei este un factor important. Atunci, calitatea si provenienta materialelor care constituie protectia sunt decisive. In plus, performanta si provenienta textilelor tehnice utilizate modifica pretul final. In sfarsit, trebuie luate in considerare si modurile de productie si distributie ale ortezei. De exemplu, textilele tehnice si fine folosite de ortezele comercializate de tehno-farm.ro ofera confort pentru o orteza de calitate.

 

In cele din urma, atunci cand stabilim tipul de orteza adaptat morfologiei personale, trebuie sa acordam atentie marimii. Un model nepotrivit poate fi daunator si, in loc sa rezolvam problema, o putem agrava. De aceea, dupa recomandarea medicului, trebuie sa urmam intotdeauna recomandarile producatorului.

 

Totusi, sa stii ca durata de viata utila a acestor produse ortopedice este estimata la 6 luni in medie atata timp cat sunt intretinute cu regularitate (spalare, uscare…) si in conformitate cu recomandarile producatorului.

 

In orice caz, o orteza iti poate fi de ajutor fie ca vorbim de a vindeca o problema a articulatiilor, fie ca o folosim doar in scop preventiv.